Ανησυχία για τη σύλληψη του Τζίμι Λάι – Οι αντιδράσεις ΗΠΑ και Βρετανίας

Ανησυχία για τη σύλληψη του Τζίμι Λάι – Οι αντιδράσεις ΗΠΑ και Βρετανίας
Σύλληψη του Τζίμι Λάι - Μεγιστάνα των ΜΜΕ στο Χονγκ Κονγκ AP

Βρετανία και ΗΠΑ εκφράζουν "βαθιά ανησυχία" για τη σύλληψη του μεγιστάνα των ΜΜΕ Τζίμι Λάι. "Ο νόμος για την εθνική ασφάλεια χρησιμοποιείται για να φιμώσει τη φωνή της αντιπολίτευσης".

Τη «βαθύτατη ανησυχία» του για τη σύλληψη του μεγιστάνα του Τύπου Τζίμι Λάι στο Χονγκ Κονγκ εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.

Η σύλληψη αυτή είναι «μια ακόμη απόδειξη ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ξεκοίλιασε τις ελευθερίες στο Χονγκ Κονγκ και τα δικαιώματα του λαού του» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Εξάλλου, και η κυβέρνηση της Βρετανίας δηλώνει «ανήσυχη» για τη σύλληψη του Λάι, αλλά και άλλων έξι προσώπων σήμερα, όπως είπε ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ. «Είναι μια επιπρόσθετη απόδειξη ότι ο νόμος για την εθνική ασφάλεια χρησιμοποιείται για να φιμώσει τη φωνή της αντιπολίτευσης», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων,  ο 71χρονος Τζίμι Λάι είναι ο ιδιοκτήτης του Next Media, του ομίλου στον οποίο ανήκουν η εφημερίδα Apple Daily και το περιοδικό Next, δύο τίτλοι που τάσσονται ανοικτά υπέρ της δημοκρατίας και επικρίνουν με σφοδρότητα το Πεκίνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα