Ανοίγει η υπόθεση δολοφονίας μαύρου από λευκούς – To βίντεο που ανατρέπει τα δεδομένα

Ανοίγει η υπόθεση δολοφονίας μαύρου από λευκούς – To βίντεο που ανατρέπει τα δεδομένα
Η στιγμή της δολοφονίας μαύρου από λευκούς

Ένα βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίας του Αχμάντ Αρμπερί από δύο λευκούς άντρες στη Τζόρτζια κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Παραμένουν ελεύθεροι πατέρας και γιος που τον σκότωσαν γιατί τον είδαν να τρέχει και τον πέρασαν για διαρρήκτη. Ανοίγει ξανά η υπόθεση.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ένας μαύρος άντρας, ονόματι Αχμάντ Αρμπερί, έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς δύο λευκών, την ώρα που έκανε τζόκινγκ σε κεντρικό δρόμου του Μπρούνσουικ της Τζόρτζια. Σήμερα, τρεις μήνες αργότερα, οι δύο άντρες, πατέρας και γιος, παραμένουν ελεύθεροι.

Η κυκλοφορία ενός video, ωστόσο, στο διαδίκτυο, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του ανθρώπου που το ανέβασε, προβάλλει και αποκαλύπτει το χρονικό της δολοφονίας του 25χρονου, αποτελώντας πια απτό στοιχείο στα χέρια του δικηγόρου της οικογένειας του εκλιπόντος, ο οποίος ζητά τη σύλληψη των δύο αντρών. Παράλληλα ήταν και ο λόγος για να ανοίξει και να επανεξεταστεί η υπόθεση, με το γραφείο Ερευνών της Τζόρτζια να την έχει αναθέσει ήδη σε τρεις πράκτορες.


Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκαν οι δύο λευκοί άντρες, πατέρας και γιος ηλικίας 64 και 34 ετών αντιστοίχως, όταν είδαν τον Αχμάντ Αρμπερί να τρέχει τον πέρασαν για διαρρήκτη λόγω κάποιων παραβιάσεων που είχαν προηγηθεί στην περιοχή και προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, αφού του έκοψαν τον δρόμο με το αυτοκίνητο, ο Γκρέγκορι Μακάιχαλ ζήτησε από τον γιο του, Τράβις να κατέβει από το αυτοκίνητο και να τον κυνηγήσει. Λίγο μετά, οπλισμένοι αμφότεροι με ένα Magnum και ένα κυνηγετικό όπλο πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 25χρονο, ο οποίος ωστόσο πρώτα πάλεψε με τον 34χρονο.

Αφού προσπάθησε αρχικά να τον αποφύγει και παρά τους πυροβολισμούς, όπως φαίνεται και στο video, έδωσε μάχη για να αρπάξει το όπλο του, ενώ εκείνη τη στιγμή φαίνεται ο 64χρονος να τον πυροβολεί από την καρότσα του επιβατικού.

Το video κυκλοφόρησε την περασμένη Τρίτη και οδήγησε τον εισαγγελέα στην απόφαση για επανεξέταση της υπόθεσης, αφού φαίνεται να καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των δύο λευκών αντρών για τον Αχμάντ Αρμπερί που εκείνη την ώρα έτρεχε στον δρόμο.

Δείτε το σοκαριστικό video που μοιράστηκε και ο δικηγόρος της οικογένειας του Αρμπερί:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα