'Αντίποινα' Τραμπ στους Δημοκρατικούς: Δεν συζητά για μετανάστευση, χωρίς επαναλειτουργία της διοίκησης

President Donald Trump speaks during a news conference with Norwegian Prime Minister Erna Solberg in the East Room of the White House, Wednesday, Jan. 10, 2018, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)
President Donald Trump speaks during a news conference with Norwegian Prime Minister Erna Solberg in the East Room of the White House, Wednesday, Jan. 10, 2018, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα διαπραγματευτεί το θέμα της μετανάστευσης έως οι Δημοκρατικοί επιτρέψουν την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το θέμα της μετανάστευσης έως οι Δημοκρατικοί συμφωνήσουν στην ομαλή επαναλειτουργία της ομοσπονδιακής διοίκησης, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του.

Σε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε, η Σάρα Σάντερς επισήμανε ότι:

ADVERTISING

«Ο πρόεδρος δεν θα διαπραγματευτεί τη μεταναστευτική μεταρρύθμιση έως οι Δημοκρατικοί σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια και η κυβέρνηση» ξεκινήσει να επαναλειτουργεί ομαλά.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι προκάλεσαν τη μερική αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδιακής διοίκησης από πολιτική ιδιοτέλεια κι ενώ οι συζητήσεις ξεκινούν εκ νέου στη Γερουσία με την ελπίδα άρσης του αδιεξόδου.

«Είναι η πρώτη επέτειος της προεδρίας μου και οι Δημοκρατικοί ήθελαν να μου κάνουν ένα ωραίο δώρο» έγραψε σε σαρκαστικό τόνο ο Τραμπ σε μια σειρά tweet που έστειλε το πρωί, διατυπώνοντας την οργή του για την εξέλιξη των συνομιλιών με αντικείμενο τον προϋπολογισμό.

Την ίδια ώρα στην Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη και σε πολλές αμερικανικές πόλεις, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατακλύσει τους δρόμους για να τιμήσουν την επέτειο ενός έτους από την "Πορεία των Γυναικών", των μαζικών κινητοποιήσεων που είχαν οργανωθεί πριν από έναν χρόνο μετά την ορκωμοσία του Τραμπ.

(Φωτό: AP Photo/Evan Vucci)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έξαλλος ο Τραμπ με τους Δημοκρατικούς: Αυτό ήταν το δώρο τους για τον ένα χρόνο της προεδρίας μου

'Μαύρη' πρώτη επέτειος για Τραμπ: Μεγάλο πλήγμα η αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους

ΗΠΑ: Τι συμβαίνει κατά την αναστολή της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους

SHARE:

24Media Network