Υπόθεση Κασόγκι: Απαγόρευσε την είσοδο στην απεσταλμένη του ΟΗΕ η Σαουδική Αραβία

Υπόθεση Κασόγκι: Απαγόρευσε την είσοδο στην απεσταλμένη του ΟΗΕ η Σαουδική Αραβία
Διαδηλώτρια κρατά τη φωτογραφία του δολοφονημένου δημοσιόγραφου Τζαμάλ Κασόγκι AP

Η Σαουδική Αραβία δεν θέλησε σε πρώτη φάση να συνεργαστεί με την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για το θέμα του Τζαμάλ Κασόγκι.

Καμία διάθεση συνεργασίας με την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, δεν έδειξαν οι αρχές του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Οπως έγινε γνωστό από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu, οι Σαουδαραβικές αρχές απαγόρευσαν την Τρίτη την είσοδο στην Ανιές Καλαμάρ η οποία έχει κληθεί από τον ΟΗΕ να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο Τζαμάλ Κασόγκι.

Η ειδική απεσταλμένη δεν θέλησε πάντως να ρίξει λάδι στη φωτιά με τις δηλώσεις της.”Καλούμε με σεβασμό τις αρχές να μας επιτρέψουν την είσοδο στο χώρο. Η αλήθεια είναι το αίτημά μας έφτασε αργά, οπότε θα πρέπει να δώσουμε λίγο ακόμη χρόνο” τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία Ομέρ Τσελίκ χαρακτήρισε σκανδαλώδη την απαγόρευση και ζήτησε άμεσα την άρση της.

Ο δημοσιογράφος της Ουάσιγκτον Ποστ Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και εν συνεχεία το πτώμα του τεμαχίστηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα