Απαλλάχθηκε η Τουρκάλα δημοσιογράφος που είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο φοροδιαφυγής του υπουργού οικονομικών

H Πελίν Ουνκέρ στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης

Σε μία σπάνια στιγμή απόδοσης δικαιοσύνης στην Τουρκία, η Πελίν Ουνκέρ απαλλάχθηκε όλων των κατηγοριών για την υπόθεση φοροδιαφυγής που είχε αποκαλύψει.

Οχι μόνο δεν καταδικάστηκε η Πελίν Ουνκέρ για την υπόθεση φοροδιαφυγής του Μπεράτ Αλμπαϊράκ που είχε αποκαλύψει αλλά το δικαστήριο έκλεισε οριστικά το ζήτημα με την απαλλαγή της ρεπόρτερ.

Σε παρελθόντα χρόνο η Τουρκάλα δημοσιογράφος, που έχει γίνει κακό σπυρί για το καθεστώς Ερντογάν με τις συνεχείς αποκαλύψεις της, είχε αποδείξει με στοιχεία ότι τόσο ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών (και γαμπρός του Τούρκου προέδρου) όσο και ο αδερφός του Σερχάτ φοροδιαφεύγουν συστηματικά.

Παρά το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας της υπόθεσης είχε εισηγηθεί ποινή φυλάκισης από ένα έως τέσσερα έτη, ο δικαστής (γενναίος, είναι αλήθεια) απέρριψε την εν λόγω εισαγγελική πρόταση.

Οι αποκαλύψεις της Ουνκέρ για τους αδελφούς Αλμπαϊράκ είχαν δημοσιευτεί στην εφημερίδα Cumhuriyet τον Νοέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα αδέλφια είχαν ανοίξει υπεράκτιους λογαριασμούς στη Μάλτα όταν ήταν στελέχη της εταιρίας Τσαλίκ Χόλντινγκ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE: