"Απασφάλισε" και εναντίον του... Μαυροβουνίου ο Τραμπ!

Ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ AP

Η αγαπημένη συνήθεια του Αμερικανού προέδρου να ανακαλύπτει παντού εχθρούς συνεχίζεται.. Αυτή τη φορά τα βέλη του Αμερικανού προέδρου εκτοξεύτηκαν εναντίον του Μαυροβουνίου και των κατοίκων του.

Νέο...εχθρό ανακάλυψε την Τετάρτη ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος μετά από σχετική ερώτηση καταφέρθηκε εναντίον του Μαυροβουνίου χαρακτηρίζοντάς το "επιθετική χώρα με πολύ δυνατούς ανθρώπους".

"Αν, για παράδειγμα, το Μαυροβούνιο δεχθεί επίθεση, γιατί πρέπει να πάει ο γιος μου στο Μαυροβούνιο για να το υπερασπιστεί;" τον ρώτησε δημοσιογράφος του Αμερικανού τηλεοπτικού δικτύου Fox News στο πλαίσιο συνέντευξης που μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης.

ADVERTISING

"Κατανοώ αυτό που λέτε, έχω θέσει την ίδια ερώτηση", αποκρίθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. "Το Μαυροβούνιο είναι μια πολύ μικρή χώρα με πολύ δυνατούς ανθρώπους, πολύ επιθετικούς", συνέχισε, "μπορεί να γίνουν επιθετικοί και συγχαρητήρια, καλωσορίσατε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο".

Το Μαυροβούνιο εντάχθηκε στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού πέρυσι, αψηφώντας τη Μόσχα, ενώ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έβαλε κατασκόπους να οργανώσουν ένα στρατιωτικό πραξικόπημα για να εμποδίσουν αυτή την εξέλιξη.

Ερωτηθείς σχετικά το βράδυ της Τετάρτης στο κοινοβούλιο της χώρας, στην Ποντγκόριτσα, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς πάντως έκρινε ότι οι δηλώσεις του Τραμπ δεν αφορούσαν το "λόγο ύπαρξης του NATO», αλλά μάλλον το ζήτημα «της χρηματοδότησης του NATO".

"Απάντησε σε μια ερώτηση και είπε ότι οι Μαυροβούνιοι είναι θαρραλέοι και ότι δεν θέλει οι Αμερικανοί πολίτες να πολεμήσουν και να σκοτωθούν για άλλες χώρες μέλη του NATO", συμπλήρωσε ο Μάρκοβιτς.

Οι δηλώσεις του Τραμπ τροφοδότησαν τη συνεχιζόμενη αγανάκτηση στις ΗΠΑ, ακόμη και στη δική του, τη ρεπουμπλικανική παράταξη, που προκάλεσαν όσα είπε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ελσίνκι. Πολλοί στις ΗΠΑ κατηγόρησαν τον Τραμπ ότι ευθυγραμμίστηκε απόλυτα με το Ρώσο ομόλογό του.

«Επιτιθέμενος στο Μαυροβούνιο και θέτοντας εν αμφιβόλω τις υποχρεώσεις μας στο NATO, ο πρόεδρος παίζει ακριβώς το παιγνίδι του Πούτιν», υποστήριξε μέσω Twitter ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν. "Ο λαός του Μαυροβουνίου αντιστάθηκε σθεναρά στην πίεση της Ρωσίας του Πούτιν και αγκάλιασε τη δημοκρατία", ενώ η αμερικανική Γερουσία "τάχθηκε με 97 ψήφους υπέρ έναντι 2 κατά υπέρ της εισδοχής του (Μαυροβουνίου) στο NATO", συνέχισε ο Μακέιν, που ήδη στηλίτευσε τη συμπεριφορά του Τραμπ στο Ελσίνκι.


Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
SHARE:

24Media Network