Απατεώνας ο διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας στην επίσημη τελετή για τον Μαντέλα

Απατεώνας ο διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας στην επίσημη τελετή για τον Μαντέλα

Εξοργισμένη η κοινότητα κωφαλάλων στη Νότια Αφρική από τον απατεώνα που παρίστανε το διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας στην τελετή που διοργανώθηκε στη μνήμη του Νέλσον Μαντέλα .

Τελικά μάλλον τους κούφανε όλους σε παγκόσμια μετάδοση. Είναι απίστευτο όμως συνέβη παρουσία των ισχυρών των κόσμου και σε μια εκδήλωση, όπως η επιμνημόσυνη τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα, που καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο στις οθόνες τους. 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Κωφών της Νοτίου Αφρικής ο διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας στο μνημόσυνο για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα ήταν "απάτη". Ο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων ανδρας κουνούσε τυχαία τα χέρια του χωρίς να ερμηνεύει ούτε μια λέξη.

Όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων αυτός ο κύριος κατάφερε να εισέλθει σε ένα χώρο που υποτίθεται λόγω των υψηλών προσκεκλημένων, θα περιφρουρείτο με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Μάλιστα στρογγυλοκάθισε δίπλα σε ηγέτες όπως τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ή τον Γάλλο ομόλογο του Φρανσουά Ολάντ, και παρίστανε το διερμηνέα στη νοηματική γλώσσα.

Η ασχετοσύνη του ήταν τόσο μεγάλη που σε πολλά σημεία οι προσκεκλημένοι είχαν καρφώσει το βλέμμα πάνω του, προσπαθώντας να εξηγήσουν στις αστείες κινήσεις τους, αλλά ακόμα και να συγκρατήσουν το γέλιο τους.  

Σε δήλωσή του ο Bruno Druchen, διευθυντής της Ομοσπονδίας Κωφών της Νότιας Αφρικής, δήλωσε ότι ο ανώνυμος άνδρας δίπλα σε ηγέτες όπως ο Πρόεδρος των Η.Π.Α Μπάρακ Ομπάμα "Κινούσε τα χέρια του γύρω γύρω χωρίς να βγαίνει νόημα"

Από τη πλευρά του ο Wilma Newhoudt,  μέλος του κυβερνώντος κόμματος και ο οποίος είναι επίσης κωφός, ανέφερε στο Sky News ότι ο άνδρας δε έκανε τίποτα με τα χέρια και τους βραχιόνές του.

Ο Braam Jordaan μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωφών δήλωσε ότι ο διερμηνέας δημιουργούσε τα δικά του σχέδια με τα χέρια του.

Μια διερμηνέας, η Nicole Du Toit, ανέφερε " Ήταν φρικτό , ένα απόλυτο τσίρκο , πραγματικά πολύ άσχημο".

Τέλος η Delphin Hlungwane επίσημη διερμηνέας της DeafSA, της μεγαλύτερης ομοσπονδίας κωφαλάλων της Νότιας Αφρικής, ο άγνωστος αυτός άνδρας "κουνούσε τα χέρια του προς όλες τις κατευθύνσεις, δεν γνώριζε κανέναν γραμματικό κανόνα, δεν χρησιμοποιούσε καμιά δομή της νοηματικής γλώσσας. Δεν μετέφρασε απολύτως τίποτα, καμιά από τις χειρονομίες του δεν σήμαινε κάτι".

"Οι κωφάλαλοι της Νότιας Αφρικής δεν τον γνωρίζουν, ούτε οι διερμηνείς τον γνωρίζουν. Δεν ξέρουμε τίποτε γι αυτόν, ούτε το όνομά του. Εμφανίστηκε για την περίσταση αυτή, δεν ξέρουμε πώς", δήλωσε η Hlungwane , προσθέτοντας ότι ο διερμηνέας αυτός ουδέποτε είχε εργασθεί κατά το παρελθόν σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα ο διερμηνέας αυτός να χρησιμοποίησε νοηματική γλώσσα διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιείται στη Νότια Αφρική, η Hlungwane απάντησε πως ούτε οι κωφάλαλοι τηλεθεατές στις άλλες χώρες του κόσμου κατάλαβαν το παραμικρό από τις χειρονομίες του προσώπου αυτού.   

Απατεώνας ο διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας στην επίσημη τελετή για τον Μαντέλα

Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στη Νότια Αφρική και οι αρμόδιες υπηρεσίες της κυβέρνησης δεσμεύτηκαν να δώσουν απάντηση, η οποία ακόμη δεν έχει δοθεί.

Η DeafSA καταδίκασε την παρουσία του άγνωστου αυτού άνδρα στην επίσημη τελετή στην οποία παρέστη ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα και δεκάδες παγκόσμιοι ηγέτες, μεταξύ τους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: Huffington Post

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Fake Interpreter at Nelson Mandela Service

SHARE:

24Media Network