Απειλεί με απολύσεις η Qantas

Απειλεί με απολύσεις η Qantas

Τουλάχιστον 1000 άτομα αναμένεται να απολύσει η Qantas στα αεροδρόμια Tullamarine και Avalon. Διαβάστε τι ανακοίνωσε

Η αεροπορική εταιρεία Qantas ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να απολύσει σε λίγους μήνες 400 άτομα που εργάζονται στη μονάδα συντήρησης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Tullamarine. Παράλληλα, αναμένεται να ενημερώσει σύντομα και 600 άτομα που εργάζονται για λογαριασμό της στο αεροδρόμιο Avalon, ότι αν δεν υπάρξει βοήθεια εκ μέρους της κυβέρνησης της Βικτόριας, θα κλείσει σε δύο χρόνια και αυτή τη μονάδα της λόγω υψηλού κόστους.

Η Qantas κατάληξε στις πιο πάνω αποφάσεις, μετά από έκθεση που ετοίμασαν αξιωματούχοι της, για την οικονομική βιωσιμότητα των δύο πιο πάνω μονάδων συντήρησης. Οι συντάκτες της έκθεσης συμβούλευσαν τη διεύθυνση της εταιρείας να κλείσει τη μονάδα του Tullamarine σε λίγους μήνες, ενώ στη βάση του Avalon έδωσαν άλλα δύο χρόνια παράταση της λειτουργίας της.

Στους 400 εργαζόμενους στο Tullamarine η εταιρεία υπόσχεται δουλειά στον τομέα των ορυχείων στη Δυτική Αυστραλία και, παράλληλα, μετεκπαίδευση προκειμένου να βρουν άλλες δουλειές.

Οι απολύσεις που σχεδιάζει η Qantas -σε σχέση με αυτές στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας- απασχολούν την κυβέρνηση Μπέιλιου, η οποία και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα έσοδα του τελευταίου προϋπολογισμού μειωμένα κατά 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σημειώνεται ότι, η Qantas έχει αρχίσει να συζητά το όλο θέμα με την πολιτειακή κυβέρνηση, προκειμένου να διατηρήσει ανοιχτή τη μονάδα στο αεροδρόμιο του Avalon. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, η εταιρεία σχεδιάζει να μεταφέρει τη συντήρηση των αεροσκαφών από τη Μελβούρνη στη νέα μονάδα που έχει κάνει στο Κουίνσλαντ.

SHARE:

24Media Network