Απελευθερώθηκε ο σκηνοθέτης Μπασέλι Νακούλα

Απελευθερώθηκε ο σκηνοθέτης Μπασέλι Νακούλα

Ελεύθερος ο Μπασέλι Νάκουλα. Η αντιϊσλαμική ταινία που είχε γυρίσει, προκάλεσε την οργή των Μουσουλμάνων. Είχε φυλακιστεί κατηγορούμενος για τραπεζική απάτη

Απελευθερώθηκε ο Μαρκ Μπασέλι Νακούλα, ο οποίος είχε γυρίσει μια αντιισλαμική ταινία που προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις στον μουσουλμανικό κόσμο

Ο άνδρας που είχε γυρίσει μια αντιισλαμική ταινία η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις και βίαιες διαδηλώσεις στον μουσουλμανικό κόσμο απελευθερώθηκε σήμερα, αφού εξέτισε 12 μήνες φυλάκισης για την παραβίαση των όρων της αποφυλάκισής του κατά τα γυρίσματα του φιλμ αυτού.

"Ο Μαρκ Μπασέλι Νακούλα απελευθερώθηκε το πρωί", δήλωσε ο Κρις Μπερκ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής σωφρονιστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Ο Νακούλα είχε συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2012, αφού η ταινία διάρκειας 13 λεπτών με τον ειρωνικό τίτλο Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων που γύρισε είχε ήδη αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και είχε προκαλέσει ένα κύμα οργής στον μουσουλμανικό κόσμο, αφού παρουσιάζει τον προφήτη Μωάμεθ ως έναν βλάσφημο, αιμοσταγή ομοφυλόφιλο.

Ο Νακούλα είχε φυλακιστεί για τραπεζική απάτη και του επιβλήθηκε ποινή 12 μηνών φυλάκισης τον Νοέμβριο πέρυσι διότι παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του ενόσω γύριζε την επίμαχη ταινία, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα και αποκτώντας πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

(Πηγή:ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οπαδοί του Μπότρος οι δημιουργοί της βλάσφημης ταινίας

SHARE:

24Media Network