Από τη Μόσχα ο επικεφαλής κατά της τρομοκρατίας στον ΟΗΕ

The United Nations Secretary-General designate Antonio Guterres is sworn in at U.N. headquarters, Monday, Dec. 12, 2016, becoming the ninth U.N. chief in the body's 71-year history. (AP Photo/Seth Wenig)
The United Nations Secretary-General designate Antonio Guterres is sworn in at U.N. headquarters, Monday, Dec. 12, 2016, becoming the ninth U.N. chief in the body's 71-year history. (AP Photo/Seth Wenig) AP

"Για την τρομοκρατία μπορούμε να συζητήσουμε πιο εύκολα με τη Ρωσία απ' ό,τι για πολιτικές υποθέσεις ή διαδικασίες ειρήνευσης", δήλωσε ανώτερος δυτικός διπλωμάτης

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες διόρισε την Τετάρτη ένα βετεράνο διπλωμάτη της Μόσχας, τον Βλαντίμιρ Βορόνκοφ, επικεφαλής του νεοσύστατου Γραφείου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος των ΗΕ Φαρχάν Χακ δήλωσε ότι στον νέο του ρόλο ο Βορόνκοφ «θα αναλάβει να ηγηθεί στις στρατηγικές προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας του ΟΗΕ, θα συμμετέχει στην διαδικασία λήψης αποφάσεων στον διεθνή οργανισμό και θα διασφαλίσει ότι στις εργασίες του Γραφείου θα λαμβάνονται υπόψη οι πηγές προέλευσης και η επίδραση της τρομοκρατίας».

Ο Χακ δήλωσε ότι ο Βορόνκοφ διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια διπλωματικής εμπειρίας, καθώς εργάστηκε κυρίως για ζητήματα των ΗΕ.

«Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι ένα από τα πράγματα στα οποία οι περισσότερες χώρες μπορούν να συνεργαστούν με την Ρωσία», δήλωσε ένας ανώτερος δυτικός διπλωμάτης, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Έχουμε διαφορετικές οπτικές με τη Ρωσία στο τι συνιστά τρομοκρατία και ποια πρέπει να είναι η κατάλληλη απάντηση σε αυτή, αλλά τουλάχιστον αυτή είναι μια συζήτηση που μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολα από ό,τι για πολιτικές υποθέσεις ή για διαδικασίες ειρήνευσης», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε τη περασμένη εβδομάδα την δημιουργία του Γραφείου Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, που θα βοηθήσει τα 193 κράτη-μέλη των ΗΕ να εφαρμόσουν μια παγκόσμια στρατηγική ενάντια στην τρομοκρατία, η οποία υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση το 2006.

(Φωτό: AP Photo/Seth Wenig)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
SHARE:

24Media Network