Αποδόθηκε τουρκική Δικαιοσύνη: Καταδίκη των δημοσιογράφων που αποκάλυψαν τη μεταφορά όπλων στη Συρία

default image

Την καταδίκη του εκδότη της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet και ενός ακόμη δημοσιογράφου αποφάσισε δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη (Vid)

Σε πέντε χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν ο εκδότης της εφημερίδας Cumhuriyet, Can Dundar και ο δημοσιογράφος Erdem Gul, για την αποκάλυψη απόρρητων κρατικών πληροφοριών.

Το δικαστήριο έκρινε, ότι με τις πράξεις τους συμμετείχαν σε απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ τους απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα για δύο χρόνια.

Εξερχόμενος του δικαστηρίου ο Dundar είπε στους δημοσιογράφους, πως δύο απόπειρες δολοφονίας έγιναν σε βάρος του, με τη μία από αυτές να λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της δίκης, απλώς και μόνο επειδή ασκούσε το επάγγελμά του.

“Όλοι μας πρέπει να είμαστε γενναίοι”, είπε μετά την ανάγνωση της απόφασης.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και λίγο μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Dundar, έξω από το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου κρινόταν η υπόθεσή του.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος της δίκης κι ενώ αναμενόταν να αναγνωστεί η ετυμηγορία, ο Dundar βγήκε από το κτίριο και μίλησε στους δημοσιογράφους.

Ο Murat Sahin, δράστης της επίθεσης, πυροβόλησε δύο φορές κατευθυνόμενος προς το μέρος του και φωνάζοντας “Είσαι προδότης”, χωρίς ωστόσο να τον πετύχει.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας άλλος δημοσιογράφος στο πόδι.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα