Αποφάσισε να συναντήσει τους followers του στο twitter

default image

Ο Declan Dineen είχε μία "ηλίθια ιδέα" όπως είπε ο ίδιος. Να συναντήσει τους followers του στο twitter

“Ήταν μια ηλίθια ιδέα μία Κυριακή απόγευμα”, αλλά εκείνος αποφάσισε να το προσπαθήσει.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο 32χρονος ο οποίος ζει στη Γλασκόβη ενημέρωσε το μπλογκ του, γράφοντας:

“Θέλω να συναντήσω όλους τους ανθρώπους που με ακολουθούν στο twitter. Έχω φτιάξει μία λίστα και μέσα σε μία εβδομάδα συνάντησα πέντε ανθρώπους, Είναι φανταστικά”.

Στη συνέχεια έγραψε όμως και ένα είδος ανησυχίας.

“Τι θα συνέβαινε όμως εάν ήταν ψυχοπαθείς”;

“Γενικά μιλώντας οι άνθρωποι που συναντάς δεν είναι ψυχοπαθείς. Για την ακρίβεια, 99% των ανθρώπων που έχεις συναντήσει είναι καλοί. Κάποιοι εξ αυτών μπορεί να είναι ηλίθιοι ή αγενείς ή βαρετοί, ακόμα και να μυρίζουν άσχημα, επομένως δεν θα έβγαινες ξανά μαζί τους, όμως κανένας τους δεν ήταν επικίνδυνος. Ακόμα και να ήταν, αφού δεν πέθανα τόσο καιρό, ε αυτό θα κάνει την ιστορία καλύτερη”.

Ο ταχυδακτυλουργός αλλά και συγγραφέας σεναρίων ξεκίνησε την αποστολή του.

Οκτώ μήνες μετά, μπόρεσε να δει περίπου 150 τουιτεροπαδούς του.

Ωστόσο, οι κανόνες άλλαξαν σταδιακά.

Καταρχάς ήταν αδύνατον να δει όλους τους “φίλους του”, καθώς κάμποσοι από αυτούς δεν ήταν αληθινοί άνθρωποι αλλά διαφημιστικές καταχωρήσεις ή σελίδες επιχειρήσεων κλπ. Επίσης υπήρξαν κάποιοι οι οποίοι αν και εγγεγραμμένοι στο twitter δεν ήταν ενεργοί. Και αυτοί αποκλείστηκαν, από τη στιγμή που δεν απάντησαν.

Τα κατάφερε όμως να δει 100 ανθρώπους από κοντά και άλλους περίπου 40 μέσω σκάιπ.

Όσο για τους οπαδούς του στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης, αυτοί αυξάνονται συνεχώς. Εκείνος όμως αποφάσισε να σταματήσει στους 150, αριθμός ο οποίος αποκαλείται Dunbar από τον ίδιον, δηλαδή το προτεινόμενο όριο στον αριθμό ανθρώπων με τους οποίους κάποιος μπορεί να διατηρεί κοινωνικές σχέσεις.

Ποιοι ήταν οι followers του;

Ο Declan λέει ότι 30 από τους 40 ήταν “nerdy”, ελληνιστή “σπασίκλες”, από όλη τη Βρετανία. Τον γνώριζαν από τις ημέρες που ήταν σε φόρουμ για βιντεοπαιχνίδια για περισσότερο από 10 χρόνια. Άλλοι τον ήξεραν μετά ένα μαγικό σόου που έκανε στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 2010 και το 2011, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν είχαν ιδέα ποιον ακολουθούσαν.

Αν και εκείνοι που τον ακολουθούσαν, σε Εδιμβούργο και Γλασκόβη, ήταν εύκολο να βρεθούν, ο Declan αποφάσισε να κάνει ένα μίνι τουρ στο Ηνωμένο βασίλειο ολόκληρο.

“Πήγα σε 17 πόλεις μέσα σε 14 μέρες. Ήταν να συναντήσω 62 ανθρώπους αλλά κατέληξα με 50”.

Πηγή: BBC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα