Αποκάλυψη: Ελλιπής η εκπαίδευση του πιλότου της μοιραίας πτήσης της Σαπεκοένσε

Αποκάλυψη: Ελλιπής η εκπαίδευση του πιλότου της μοιραίας πτήσης της Σαπεκοένσε

Ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη στην Κολομβία δεν είχε τις απαιτούμενες ώρες πτήσης, σύμφωνα με τον δικηγόρο του συγκυβερνήτη. Ο τελευταίος γνώριζε αλλά προτίμησε να μην πλήξει τη φήμη της εταιρείας

Νέα δεδομένα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα που συνέβη τέλος Νοεμβρίου στην Κολομβία, οδηγώντας στο θάνατο 71 άτομα, μεταξύ των οποίων η πλειονότητα των αθλητών της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας Ρεάλ Σαπεκοένσε.

Ο δικηγόρος του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, Ομάρ Ντουράν, αποκάλυψε ότι ο πιλότος δεν είχε τις απαιτούμενες ώρες πτήσης. "Είμαστε σε θέση να αποδείξουμε ότι ο πιλότος Μιγκέλ Κιρόγα δεν είχε συμπληρώσει στην εκπαίδευσή του τις ώρες που απαιτούνταν", είπε χαρακτηριστικά στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βολιβίας ΑΒΙ.

Το αεροσκάφος της εταιρίας LaMia, που εκτελούσε πτήση τσάρτερ από τη Βολιβία στην Κολομβία, συνετρίβη στις 29 Νοεμβρίου σε βουνά στο Μεντεγίν. Μόνο έξι άτομα επέζησαν. Στην τελευταία καταγεγραμμένη συνομιλία των πιλότων του μοιραίου αεροσκάφους με τον πύργο ελέγχου, αναφέρεται ότι είχαν τελειώσει τα καύσιμα.

"Προφανώς το 2013 κάποια στοιχεία παραποιήθηκαν και παρά το γεγονός ότι οι αρχές διαπίστωσαν ότι ο Κιρόγκα δεν είχε τις απαιτούμενες ώρες πτήσης, πήρε την άδειά του στη Βολιβία", σημείωσε ο δικηγόρος του νεκρού συγκυβερνήτη. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο τελευταίος γνώριζε αλλά δεν αποκάλυπτε το θέμα προκειμένου να μην πληγεί η φήμη της εταιρείας.

Οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη, αλλά ο επικεφαλής ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας της Κολομβίας δήλωσε ότι υπήρξε παράβλεψη των διεθνών κανόνων σχετικά με τα αποθέματα καυσίμων.

Οι αρχές στη Βολιβία έχουν ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της εταιρείας και έχουν προχωρήσει στη σύλληψη του διευθυντή της και του γιου του, ο οποίος είναι υπάλληλος στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Πηγή: France24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραγωδία στην Κολομβία: Συνελήφθη ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας

Τα τελευταία λόγια του πιλότου στην Κολομβία: Είμαστε χωρίς καύσιμα

SHARE:

24Media Network