Αποπυρηνικοποίηση Κορέας: Ο Κιμ θέλει νέα συνάντηση με τον Μουν

Αποπυρηνικοποίηση Κορέας: Ο Κιμ θέλει νέα συνάντηση με τον Μουν
Νοτιοκορεάτης παρακολουθεί την είδηση της συνάντηση του Κιμ Γιονγκ ουν με τον Μουν τζε-Ιν AP

Νέες συναντήσεις κορυφής επιζητά ο βορειοκορεάτης ηγέτης, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της αποπυρηνικοποίησης.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως θέλει να πραγματοποιήσει την ερχόμενη χρονιά κι άλλες συναντήσεις κορυφής με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του Μουν.

Ο Κιμ έστειλε σήμερα επιστολή στον Μουν στην οποία υπογραμμίζει τη δραματική εκτόνωση της έντασης στις διμερείς σχέσεις την οποία άρχισαν φέτος οι δύο ηγέτες με τρεις συναντήσεις κορυφής έπειτα από χρόνια αντιπαράθεσης, που είχε σηματοδοτηθεί από μια σειρά πυρηνικών και πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.

Ο Κιμ εξέφρασε τη λυπη του για το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε το σχέδιό του να επισκεφθεί φέτος τη Σεούλ, όπως οι δύο ηγέτες είχαν συμφωνήσει κατά την τρίτη σύνοδο κορυφής τους τον Σεπτέμβριο στην Πιονγκγιάνγκ, καθώς και την «ισχυρή αποφασιστικότητά του» η επίσκεψη αυτή να πραγματοποιηθεί στο μέλλον, ανέφερε το γραφείο του Μουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα