Αποστολή στη Σενεγάλη: “Ονειρεύομαι να είμαι ανεξάρτητη”

Διαβάζεται σε 3'
Αποστολή στη Σενεγάλη: “Ονειρεύομαι να είμαι ανεξάρτητη”
Η 19χρονη Gnima από την περιοχή Foundiougne της Σενεγάλης ασχολείται ενεργά με τον ακτιβισμό στη χώρα της, συμμετέχοντας στην ομάδα "Activista". Πάνος Κωδωνάς

Η 19χρονη Gnima από τη Σενεγάλη μίλησε στο NEWS 24/7 για τις δυσκολίες που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής της, κάνοντας έκκληση για άμεση βοήθεια.

Η 19χρονη Gnima από την περιοχή Foundiougne της Σενεγάλης ασχολείται ενεργά με τον ακτιβισμό στη χώρα της, συμμετέχοντας στην ομάδα “Activista”.

Η ομάδα, με την υποστήριξη της Actionaid Σενεγάλης, βοηθά ανθρώπους που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη, παρέχοντας βασικά αγαθά, μέσα από πολλές σημαντικές δράσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι το NEWS 24/7 βρίσκεται στη Σενεγάλη, στο πλαίσιο της αποστολής της Actionaid Hellas στη χώρα, με θέμα την κλιματική αλλαγή και την κλιματική μετανάστευση.

Η 19χρονη Gnima μίλησε στο NEWS 24/7 για τις δυσκολίες που βιώνουν οι περίπου 220.000 κάτοικοι της περιοχής της, για την έλλειψη ηλεκτρισμού και καθαρού νερού, κάνοντας έκκληση για άμεση βοήθεια.

“Ονομάζομαι Gnima Bop, είμαι 19 ετών, είμαι μαθήτρια και ζω στην περιοχή Foundiougne της Σενεγάλης, όπου ασχολούμαι με τον ακτιβισμό, συμμετέχοντας στην ομάδα ‘Activista’. Στην ομάδα, μεταξύ άλλων, ασχολούμαστε με δράσεις σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο και ένα καλύτερο μέλλον για εκείνα” είπε αρχικά η Gnima.

“Ως ακτιβίστρια, βρίσκομαι κοντά σε παιδιά που βιώνουν ανισότητες, όπως έλλειψη επαρκούς τροφής και έλλειψη πρόσβασης στην εκπαίδευση. Για αυτό το λόγο, βασικός στόχος της ομάδας μας είναι να ενημερώνουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους για τα δικαιώματά τους και να προσπαθούμε με τα διαθέσιμα μέσα να καλυτερεύουμε τις ζωές τους”, συνέχισε η ίδια.

Όπως υποστήριξε η 19χρονη, ανάμεσα στα πιο σημαντικά προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι η έλλειψη καθαρού νερού και η έλλειψη ηλεκτρισμού όλες τις ημέρες.

“Στην περιοχή ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα είναι η έλλειψη καθαρού νερού. Κάνουμε έκκληση για βοήθεια, καθώς δεν μπορούμε να επιβιώσουμε εύκολα χωρίς κάτι τόσο βασικό, όσο το νερό. Ακόμη, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με τον ηλεκτρισμό. Κάποιες μέρες δεν έχουμε ρεύμα και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο για μας, ωστόσο κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ενδιαφερθεί ώστε να βρεθεί μια λύση”.

Τέλος, σχετικά με τα όνειρά της, η ίδια εξέφρασε την επιθυμία της να σπουδάσει, με στόχο να καταφέρει να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την κοινότητά της, αλλά και τους γονείς της που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

“Όνειρό μου είναι να μορφωθώ και να σπουδάσω, ώστε κάποια μέρα να καταφέρω να βοηθήσω την περιοχή μου, καθώς αντιμετωπίζει πολλά δυσεπίλυτα προβλήματα. Ακόμη, όνειρό μου είναι να βρω μια δουλειά και να είμαι ανεξάρτητη, ώστε να μπορέσω να υποστηρίξω οικονομικά την οικογένειά μου, που βρίσκεται σε ανάγκη”.

*Το παρόν άρθρο αναφέρεται στο τριετές Πρόγραμμα Faces of Migration, με στόχο να ενισχυθεί η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, τη μετανάστευση και την μεταξύ τους σχέση.

Μείνετε συντονισμένοι στο NEWS 24/7, για περισσότερα ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από την αποστολή της ActionAid Hellas στη Σενεγάλη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα