Άρχισε η διαδικασία αφύπνισης για τον Σουμάχερ

Άρχισε η διαδικασία αφύπνισης για τον Σουμάχερ
PHOTOGRAPH: MARTIN RICKETT/PA

Η μάνατζερ του Μίχαελ Σουμάχερ, επιβεβαίωσε πως ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται σε διαδικασία αφύπνισης. Ζήτησε "σεβασμό για τον ίδιο και την οικογένειά του"

Οι γιατροί που επιβλέπουν τον  Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος είναι βυθισμένος σε τεχνητό κώμα, έχουν αρχίσει να μειώνουν τα επίπεδα των φαρμάκων της νάρκωσης για να αρχίσουν τη διαδικασία της αφύπνισής του, ανακοίνωσε σήμερα η μάνατζερ και εκπρόσωπός του Ζαμπίνε Κεμ.

Ο Σουμάχερ βρίσκεται σε τεχνητό κώμα σε νοσοκομείο της ανατολικής γαλλικής πόλης Γκρενόμπλ εδώ και περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες, έπειτα από ένα ατύχημα που υπέστη στα τέλη Δεκεμβρίου, όταν έπεσε με το κεφάλι σ' ένα βράχο ενώ έκανε σκι εκτός πίστας στο χιονοδρομικό κέντρο του Μεριμπέλ.

Συγκεκριμένα, η Κεμ τόνισε: "Η νάρκωση του Μίχαελ Σουμάχερ έχει περιοριστεί από τους γιατρούς προκειμένου να τους επιτρέψει να ξεκινήσουν τη διαδικασία αφύπνισης. Για την προστασία της οικογένειας, είχε εξ αρχής συμφωνηθεί από τα ενδιαφερόμενα μέλη να κοινοποιούνται πληροφορίες μόνο μία φορά. Σημειώστε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση".

Στη συνέχεια τόνισε: "Η οικογένεια του Μίχαελ Σουμάχερ ζητά ξανά να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή και το ιατρικό απόρρητο και να μην ενοχλείτε τους γιατρούς που φροντίζουν τον Μίχαελ. Την ίδια ώρα, η οικογένεια επιθυμεί να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της για τη συμπαράστασή σας".

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο νευροχειρουργός Χ. Στεργίου στο NEWS 247: Είναι νωρίς για τον Σουμάχερ. Έχω δει ανθρώπους να επιστρέφουν και μετά από 6 μήνες

SHARE: