Αργεντινή: Αγνωστος επιτέθηκε στη σύζυγο συνεργάτη του Ναβάλνι

Αργεντινή: Αγνωστος επιτέθηκε στη σύζυγο συνεργάτη του Ναβάλνι
Ο Αλεξέι Ναβάλνι. AP

"Μείνε μακριά από την Ρωσία", είπε ένας άγνωστος στη γυναίκα του Μαξίμ Μιρόνοφ, συνεργάτη του Ναβάλνι, χτυπώντας τη στο πρόσωπο.

Άγνωστος άνδρας επιτέθηκε, στο Μπουένος Αϊρες, στην σύζυγο του Ρώσου οικονομολόγου Μαξίμ Μιρόνοφ, ένας από τους συντάκτες του οικονομικού προγράμματος του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, για τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Ο άγνωστος άνδρας πλησίασε τη γυναίκα από πίσω, ενώ έκανε βόλτα με τον 10 μηνών γιο τους, την χτύπησε στο πρόσωπο και της είπε στα αγγλικά: “Μείνε μακριά από την Ρωσία”. Το ζευγάρι κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Όπως αναφέρει ο Μιρόνοφ, η σύζυγός του δεν φέρει σοβαρά τραύματα. “Ο επιτεθείς δεν την χτύπησε δυνατά. Στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει κάποιο τραύμα, αλλά να δείξει ότι παρακολουθούν την οικογένεια μου και όταν θελήσουν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν“, ανέφερε ο Ρώσος οικονομολόγος. Ο Μιρόνοφ απέδωσε το συμβάν στο ότι μιλάει δημόσια για τους τρόπους που χρησιμοποιούν οι ρωσικές αρχές για να παρακάμψουν τις δυτικές κυρώσεις.

Μία ημέρα νωρίτερα, είπε ο Μιρόνοφ, άγνωστος του τηλεφώνησε στο διαμέρισμά του, λέγοντάς του: “Μείνε μακριά από την Ρωσία και την ρωσική πολιτική”.

Ο Μαξίμ Μιρόνοφ εσπούδασε στην οικονομική σχολή του πανεπιστημίου του Νοβοσιμπίρσκ. Το 2003 τέλειωσε το μεταπτυχιακό του στην Ανώτατη Σχολή Οικονομίας, ενώ το 2008 πήρε το διδακτορικό του στο Graduate School of Business του πανεπιστημίου του Σικάγο. Αυτή τη στιγμή είναι καθηγητής Οικονομίας στην σχολή IE Business School. Ακόμη, διατηρεί μερικά μπλογκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων εκφράζει την υποστήριξη του προς την ρωσική αντιπολίτευση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα