Αργεντινή: Αναστέλλονται μέχρι νεοτέρας οι πτήσεις από Βραζιλία, Χιλή και Μεξικό

Αργεντινή: Αναστέλλονται μέχρι νεοτέρας οι πτήσεις από Βραζιλία, Χιλή και Μεξικό
Αεροπλάνο σε αεροδρόμιο Shutterstock

Σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την εξάπλωση του κορονοϊού φοβούμενη για δευτερο κύμα της πανδημίας, η Αργεντινή αποφάσισε να αναστείλει τις πτήσεις από Βραζιλία, Χιλή και Μεξικό.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αποφάσισε να αναστείλει από αύριο Σάββατο και μέχρι νεοτέρας τις πτήσεις από τη Βραζιλία, τη Χιλή και το Μεξικό, προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση στη χώρα παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού, καθώς φοβάται δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι θα εφαρμοστούν και άλλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων τεστ και υποχρεωτικής απομόνωσης για τους επιβάτες πτήσεων που επιστρέφουν στην επικράτεια αεροπορικώς από διάφορες περιοχές.

Αναστολή εφαρμόζεται ήδη στις πτήσεις από τη Βρετανία.

Στην Αργεντινή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεπεράστηκε χθες το όριο των 55.000 νεκρών εξαιτίας της COVID-19, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από δύο εκατομμύρια κρούσματα του SARS-CoV-2 (146 και 8.238 αντίστοιχα σε 24 ώρες, 55.092 και 2.278.115 συνολικά).

Την κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες ανησυχεί ολοένα περισσότερο το χάος στη γειτονική Βραζιλία, όπου οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 300.000 και τα κρούσματα έχουν υπερβεί τα 12,2 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα