Αργεντινή: Η διάκριση των εξουσιών στη Βενεζουέλα δεν λειτουργεί

Argentina's Foreign Minister Susana Malcorra, speaks during a press conference at the Itamaraty Palace, in Brasilia, Brazil, Thursday, Dec. 8, 2016. Malcorra is a one day visit to Brazil to discuss issues on the bilateral agenda and on regional contexts. (AP Photo/Eraldo Peres)
Argentina's Foreign Minister Susana Malcorra, speaks during a press conference at the Itamaraty Palace, in Brasilia, Brazil, Thursday, Dec. 8, 2016. Malcorra is a one day visit to Brazil to discuss issues on the bilateral agenda and on regional contexts. (AP Photo/Eraldo Peres) AP

Η διάκριση εξουσιών στη Βενεζουέλα δεν λειτουργεί, παρά την ανάκληση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, δηλώνει η ΥΠΕΞ της Αργεντινής

Η διάκριση εξουσιών στη Βενεζουέλα εξακολουθεί να μη λειτουργεί πλήρως, παρά την σημερινή ανάκληση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας να υποκαταστήσει το Κογκρέσο, δήλωσε στους δημοσιογράφους Η ΥΠΕΞ της Αργεντινής Σουσάνα Μαλκόρα.

Η υπουργός εξέφρασε την άποψή της σε συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά την σύσκεψη της εμπορικής ένωσης των νοτιοαμερικανικών κρατών MERCOSUR με θέμα την πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα. Η ομάδα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί την Βενεζουέλα να «λάβει άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα» για να εξασφαλίζεται η σαφής διάκριση των εξουσιών.

«Σαφώς υπάρχει μία κατάσταση κατά την οποία η διάκριση των εξουσιών, λειτουργία ζωτική για τη δημοκρατία, δεν λειτουργεί», πρόσθεσε η Μαλκόρα, επικαλούμενη την μακρά και διαιωνιζόμενη νομική αντιπαράθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου με την Βουλή της Βενεζουέλας.

ADVERTISING

πηγή φωτογραφίας: AP/Eraldo Peres            

SHARE:

24Media Network