"Αρκτική εισβολή" στις ΗΠΑ. Στους -50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

"Αρκτική εισβολή" στις ΗΠΑ. Στους -50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Οι βόρειες αμερικανικές πολιτείες προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ

Για ένα ακόμη κύμα πολικών θερμοκρασιών προετοιμάζονται οι βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες πριν καλά-καλά περάσει η ισχυρή χειμερινή καταιγίδα που άφησε πίσω της περισσότερους από 13 νεκρούς από τις αρχές του έτους.

Πολλές περιοχές στις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να έρθουν αντιμέτωπες το Σαββατοκύριακο με πολικές θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους -50 βαθμούς Κελσίου.

Ήδη η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία κάνει λόγο για "αρκτική εισβολή" και προέβλεψε ότι σε πολλές κεντρικές και βόρειες αμερικανικές πολιτείες από το απόγευμα της Κυριακής θα παρατηρηθούν θερμοκρασίες μεταξύ των -23 και -29 βαθμών, ενώ οι ελάχιστες θα πέσουν κατά τη διάρκεια της νύχτα γύρω στους -34 βαθμούς.

Σε κάποιες περιοχές οι θυελλώδεις άνεμοι θα οδηγήσουν τις θερμοκρασίες στους -45 βαθμούς ή ακόμη και στους -51 βαθμούς Κελσίου! Οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι θερμοκρασίες σε ορισμένες μεσοδυτικές πολιτείες μπορεί να φθάσουν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Στο Σικάγο όπου ο εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Κοινωνικών και Οικογενειακών Υποθέσεων, μιλώντας στην εφημερίδα Chicago Tribune κάλεσε τους πολίτες παραμείνουν σε ασφαλή και ζεστά μέρη τις επόμενες μέρες αναμένεται νέο ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με την πρόβλεψη τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους -24 βαθμούς που είναι η χαμηλότερη που καταγράφηκε στο Σικάγο δυο φορές, στις 18 Ιανουαρίου 1994 και στις 24 Δεκεμβρίου του 1983.

Στη Μινεσότα ο κυβερνήτης Μάρκ Ντέιτον έχει ήδη ανακοινώσει ότι τα δημόσια σχολεία θα είναι κλειστά τη Δευτέρα. «Πήρα αυτή την απόφαση για την προστασία όλων των παιδιών, από αυτές τις επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται για τη Δευτέρα» ανέφερε ο κυβερνήτης που κάλεσε τους κατοίκους της Μινεσότα «να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή σε αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες».

Στο σύνολο της χώρας από τις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες έχουν επηρεαστεί συνολικά, περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 20 αμερικανικές πολιτείες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εντυπωσιακό Timelapse βίντεο: Το Μανχάταν στο χιόνι σε 37 δευτερόλεπτα

Σε κλοιό χιονιά οι βορειοανατολικές ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί, διακοπή αεροπορικών συγκοινωνιών

SHARE:

24Media Network