Αρνήθηκαν να κάνουν έκτρωση σε 10χρονη που είχε πέσει θύμα βιασμού

Αρνήθηκαν να κάνουν έκτρωση σε 10χρονη που είχε πέσει θύμα βιασμού
SHUTTERSTOCK / PEDROSALA

Γιατροί στη Παραγουάη θέτουν σε κίνδυνο της ζωή μιας δεκάχρονης, που είχε πέσει θύμα βιασμού από τον πατριό της, καθώς αρνούνται να της κάνουν έκτρωση

Μια δεκάχρονη έφτασε σε νοσοκομείο της Παραγουάη σε πολύ άσχημη κατάσταση, καθώς παραπονιόταν για έντονους πόνους στη κοιλιακή χώρα. Μετά από την εξέτασή της από τους γιατρούς αποκαλύφθηκε ότι διένυε την 21η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, ζητώντας από τους γιατρούς να της κάνουν έκτρωση.

Η μικρή είχε πέσει θύμα βιασμού από τον πατριό της και είχε μείνει έγκυος χωρίς να το γνωρίζει. Οι γιατροί στο νοσοκομείο αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε έκτρωση, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού, και την έστειλαν σε ένα κέντρο φιλοξενίας ανήλικων μητέρων.

Η απόφαση των γιατρών έχει προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή με τη Διεθνή Αμνηστία να ασκεί σκληρή κριτική και να ετοιμάζεται αν αναλάβει δράση για το θέμα.

Όλα αυτά γιατί στη Λατινική Αμερική επικρατούν οι αυστηρότεροι νόμοι για τις εκτρώσεις. Έτσι παρόλο που οι εκτρώσεις απαγορεύονται στη Παραγουάη αν οι γιατροί κρίνουν πως απειλείται η ζωή της μητέρας, μπορούν να προχωρήσουν σε αυτές χωρίς να τιμωρηθούν.

Ο ίδιος ο διευθυντής του νοσοκομείου δήλωσε στα τοπικά μέσα πως η ζωή του κοριτσιού διατρέχει σοβαρό κίνδυνο και πως η επίσημη αίτηση που έκανε η μητέρα της για έκτρωση απερρίφθη. Ενώ, δεν είναι γνωστοί οι λόγοι που εστάλη σε κέντρο φιλοξενίας. 

(Πηγή: Metro)

SHARE:

24Media Network