Άρση μέτρων: Ρεκόρ πτήσεων διεθνώς για πρώτη φορά από τις 22 Μαρτίου

Άρση μέτρων: Ρεκόρ πτήσεων διεθνώς για πρώτη φορά από τις 22 Μαρτίου
Αεροπλάνο AP

Πιθανότατα τον Ιούνιο θα σημειωθεί και μεγαλύτερη αύξηση, καθώς πολλές αεροπορικές εταιρείες αρχίζουν να εκτελούν εκτεταμένα δρομολόγια, ειδικά στην Ευρώπη.

Για πρώτη φορά από τις 22 Μαρτίου, το Flightradar24 παρακολούθησε περισσότερες από 100.000 καθημερινές πτήσεις στις 20 Μαΐου. 110.361 πτήσεις πραγματοποιήθηκαν τη συγκεκριμένη ημέρα, αύξηση 11,9% από την προηγούμενη ημέρα, αλλά αρκετά κάτω από τον αριθμό των 191.611 πτήσεων για την ίδια ημέρα τον Μάιο του 2019.

Οι μη εμπορικές πτήσεις ξεπερνούν τις εμπορικές

Η αύξηση των πτήσεων πραγματοποιήθηκε κυρίως από μη εμπορική κίνηση, η οποία αυξήθηκε κατά 9.092 πτήσεις από την προηγούμενη ημέρα, σε σύγκριση με την εμπορική, η οποία πρσέθεσε μόλις 2.688 πτήσεις.

Οι εμπορικές πτήσεις μειώθηκαν κατά 71,7% από το 2019

Σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, οι εμπορικές πτήσεις έχουν μειωθεί κατά 71,7% μέχρι στιγμής. Τον Απρίλιο οι εμπορικές πτήσεις μειώθηκαν κατά 73,6%. Τα επίπεδα πτήσεων έχουν ενισχυθεί από την αύξηση των πτήσεων από φορτηγά αεροσκάφη και επιβατικά αεροσκάφη που μεταφέρουν φορτίο. Οι πτήσεις επιβατών θα συνεχίσουν να αυξάνονται σταδιακά, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες ξεκινούν εκ νέου τις δραστηριότητές τους.

Πιθανότατα τον Ιούνιο θα σημειωθεί μεγαλύτερη αύξηση, καθώς πολλές αεροπορικές εταιρείες αρχίζουν να εκτελούν εκτεταμένα δρομολόγια, ειδικά στην Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα