Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος στο NEWS 24/7: Εχουμε ήδη 20 νεκρούς, εκατοντάδες είναι θαμμένοι στα ερείπια

Διαβάζεται σε 2'
Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος στο NEWS 24/7: Εχουμε ήδη 20 νεκρούς, εκατοντάδες είναι θαμμένοι στα ερείπια
MOHAMMED SABER/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από τη δοκιμαζόμενη Γάζα ο Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας Θεοδόσιος περιγράφει την πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα μετά το χτύπημα των Ισραηλινών στον Αγιο Πορφύριο και απευθύνει έκκληση να σταματήσει η αιματοχυσία.

Εκκληση στο Ισραήλ να σταματήσει άμεσα το λουτρό αίματος στη Γάζα απευθύνει μέσω του NEWS 24/7 ο Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας Θεοδόσιος.

Επικοινώνοντας μαζί του το μεσημέρι της Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος μάς τόνισε ότι άνθρωποι, εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν ακόμη θαμμένοι κάτω από τα ερείπια που άφησαν οι βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού.

Χτυπήθηκε το κτίριο της εκκλησιακής επιτροπής το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Πορφυρίου. Εκεί είχαν βρει καταφύγιο περίπου άνθρωποι από την Ορθόδοξη Κοινότητα της Γάζας, δεν είχαν που αλλού να πάνε. Μέχρι στιγμής έχουμε επιβεβαιώσει δυστυχώς 20 θανάτους ανθρώπων που τους ξέρουμε, ήταν μέχρι χθες μαζί μας” τονίζει ο Θεοδόσιος.

“Η αναζήτηση για τυχόν ζωντανούς ή για σωρούς συνεχίζεται. Ομως τα μέσα σε εμπόλεμη κατάσταση καταλαβαίνετε ότι δεν είναι πολλά, η διαδικασία εξελίσσεται μετ’ εμποδίων. Ακόμα όμως και αυτήν την ώρα που μιλάμε, βγάζουν ανθρώπους οπότε ο κατάλογος των νεκρών θα μεγαλώσει”.

MOHAMMED SABER/EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ερώτησή μας αν υπήρχε προειδοποίηση για το χτύπημα, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε: “Δεν υπήρχε καμία. Αλλά, όπως θα ξέρετε χτυπήθηκε ένα νοσοκομείο προχθές που βρίσκεται πολύ κοντά στο ναό. Εκεί σκοτώθηκαν περίπου 500 παιδιά, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά. Μέσα στο νοσοκομείο υπήρχε και αγγλικανική εκκλησία. Από τότε ο φόβος μας μεγάλωσε διότι καταλάβαμε ότι το Ισραήλ δεν σέβεται”.

Κάνω έκκληση, λοιπόν, για άμεση κατάπαυση του πυρός. Σκοτώνονται καθημερινά άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τις διενέξεις. Και από τις δύο πλευρές. Εδώ σκοτώθηκαν άνθρωποι κατατρεγμένοι που ήρθαν κοντά μας γιατί δεν είχαν που αλλού να πάνε.

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε ένα ολοκαύτωμα που συνοδεύεται από μία γενναία δόση προπαγάνδας, κυρίως από τα δυτικα ΜΜΕ που βλέπουν παντού τη Χαμάς. Ο κόσμος δεν ξέρει όλη την αλήθεια” τόνισε ο Θεοδόσιος, με εμφανή την αγωνία στη φωνή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα