Άσε το αυτοκίνητο και κέρδισε μπίρες, παγωτά και εισιτήρια για σινεμά

Πρωτοποριακό app για πράσινες μετακινήσεις στην Μπολόνια

Πώς μπορείς να πείσεις τους αμετανόητους οδηγούς να αφήσουν το τιμόνι και να μετακινηθούν με τα πόδια, με τα δημόσια μέσα ή το ποδήλατο; Στην Μπολόνια σκέφτηκαν έναν έξυπνο τρόπο που φαίνεται να αποδίδει.

Ταξιδέψτε "πράσινα" και κερδίστε! Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σαν σλόγκαν, αλλά στην πράξη αυτή είναι η κεντρική ιδέα πίσω από μία πρωτοβουλία που κάνει θραύση στην Μπολόνια της Ιταλίας, δελεάζοντας με δωρεάν "καλούδια" όσους δεν χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο και επιλέγουν πιο φιλικούς για το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης.

Αν βρεθείτε κάποια στιγμή στην όμορφη ιταλική πόλη και επιλέξετε να περπατήσετε, να κάνετε ποδήλατο ή να χρησιμοποιήσετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς, θα μπορούσατε να κερδίσετε δωρεάν μπίρες, παγωτά, ακόμη και εισιτήρια για σινεμά! Στόχος της πρωτοβουλίας "Bella Mossa" (Καλή Δουλειά), που εμπνεύστηκε το 2017 ο Μάρκο Αμαντόρι, είναι να καταστήσει πιο "ελκυστικούς" στο ευρύ κοινό τους τρόπους μετακίνησης που επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον.

Όλα γίνονται μέσω ειδικού App που μπορεί να κατεβάσει ο οποιοσδήποτε στο κινητό του. Ο χρήστης πρέπει απλά να αφήσει το αυτοκίνητο, να "ανεβάζει" τις "πράσινες" διαδρομές που κάνει και στο τέλος δεν έχει παρά να "εξαργυρώσει" τα έπαθλά του. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν εκατοντάδες επιχειρήσεις κάθε είδους που δραστηριοποιούνται στην πόλη, ενώ το app έχει εξελιχθεί στη νέα "μανία" των κατοίκων που συναγωνίζονται πλέον μεταξύ τους για το ποιός θα μαζέψει τους περισσότερους πόντους...

Οι ρεπόρτερ του βρετανικού BBC χρησιμοποίησαν το App και δηλώνουν ενθουσιασμένοι, όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης. Για την ιστορία, η "Bella Mossa" εφαρμόζεται έξι μήνες το χρόνο και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις δημοτικές αρχές της Μπολόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το σχέδιο δράσης της Κομισιόν για τη Βιοοικονομία: Επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ

Το βρώμικο μυστικό της Ευρώπης: Θάλασσα από πλαστικά θερμοκήπια

SHARE:

24Media Network