Αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Etterbeek των Βρυξελλών

default image

Οι Βελγικές αρχές πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Etterbeek των Βρυξελλών, μετά τις συλλήψεις της Παρασκευής (Pics)

Η αστυνομία του Βελγίου πραγματοποίησε μια αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Etterbeek των Βρυξελλών, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 50 αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν ελεύθεροι σκοπευτές και πυροτεχνουργοί.

Η αστυνομία εκκένωσε την περιοχή και απομάκρυνε τους κατοίκους από ένα κτίριο, που είναι ένα συγκρότημα διαμερισμάτων με ένα κατάστημα στο ισόγειο, αποκλείστηκε από την αστυνομία και ερευνητές εθεάθησαν στην είσοδο του κτιρίου. Η αστυνομία είπε ότι ελεύθεροι σκοπευτές είχαν επίσης αναπτυχθεί.


Στις 14:45 τοπική ώρα (15:45 ώρα Ελλάδας) φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου παρατήρησε ότι η επιχείρηση φάνηκε να τελειώνει, μετά την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού δυνάμεων της τάξης. Μερικά φορτηγά της αστυνομίας και μέλη της τοπικής αστυνομίας ήταν ακόμη εκεί. Οι δυνάμεις της τάξης είχαν αποκλείσει σημεία με αποτέλεσμα ορισμένοι κάτοικοι να μην μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε αυτήν τη συνοικία, όπου υπάρχουν σχεδόν μόνο κατοικίες. Στην επιχείρηση δεν έγιναν συλλήψεις.

Η σύλληψη του 6ου υπόπτου για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι

Την Παρασκευή, η αστυνομία συνέλαβε δύο βασικούς υπόπτους στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες, καθώς συνεχίζει τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό μαχητών που έχουν πολεμήσει μαζί ηγετικά στελέχη των τζιχαντιστών στη Συρία ή καθοδηγούνται από αυτά.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή η αστυνομία συνέλαβε δύο υπόπτους για τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

Η βελγική αστυνομία διεξήγαγε επιχείρηση χθες στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι, συλλαμβάνοντας κυρίως έναν από τους βασικούς υπόπτους, τον Μοχάμεντ Αμπρινί, και τέσσερα ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με το VRT, ο έκτος ύποπτος που συνελήφθη είναι κάτοικος Βρυξελλών που είχε καταδικαστεί στη δίκη της ισλαμιστικής οργάνωσης Sharia4Belgium στην Αμβέρσα, στο βόρειο Βέλγιο.

Συγκεκριμένα συνελήφθη ο 30χρονος Μοχάμεντ Αμπρινί, που εκτιμάται πως είναι ένας από τους βασικούς συνεργούς του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στις βομβιστικές επιθέσεις του Παρισιού τον περασμένο Νοέμβριο, συνελήφθη από τις Βελγικές αρχές στo  Αντερλεχτ νοτιοδυτικά των Βρυξελλών.

Ο Αμπρινί, που είναι Βέλγος με καταγωγή από το Μαρόκο, είχε αναγνωριστεί ότι επέβαινε σε αυτοκίνητο μαζί με τον Αμπντεσλάμ δύο ημέρες πριν από τις επιθέσεις στο Παρίσι, από το σύστημα παρακολούθησης ενός βενζινάδικου. Το αυτοκίνητο που επέβαιναν χρησιμοποιήθηκε για τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.


Ο Αμπρινί είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές χρόνια πριν καθώς είχε εμπλακεί σε υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών. Το 2015 είχε επισκεφτεί την Τουρκία και εκτιμάται ότι πέρασε παράνομα και στη Συρία.

Μετά τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ η αστυνομία είχε αρχίσει την αναζήτησή του και τον είχε ανακηρύξει στον νούμερο ένα καταζητούμενο στην Ευρώπη.

Οι βελγικές αρχές εκτιμούν ότι ο Αμπρινί και ο Αμπντεσλάμ ήταν παιδικοί φίλοι.

(Πηγή: RT)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα