Αθεράπευτα προκλητικός ο Ερντογάν – Επικοινώνησε με Μισέλ και κατηγόρησε την Ελλάδα

Αθεράπευτα προκλητικός ο Ερντογάν – Επικοινώνησε με Μισέλ και κατηγόρησε την Ελλάδα
Από συνάντηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με τον Ρετζέπ Ερντογάν Eurokinissi

Επικοινωνία με τον Σαρλ Μισέλ είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να κατηγορεί την Ελλάδα πως κλιμακώνει την ένταση "παρά την καλοπροαίρετη προσέγγιση" της χώρας του.

Την ώρα που το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τεντώνει κι άλλο το σκοινί της προκλητικότητας, όπως προκύπτει από τα όσα διεμήνυσε στον Σαρλ Μισέλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παρουσιάζοντας μία αδιάλλακτη πολιτική σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά ζητήματα και την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, τα οποία επικαλούνται την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν είπε πως παρά τις “καλοπροαίρετες προθέσεις” της Τουρκίας, η Ελλάδα συνεχίζει να προκαλεί και να κλιμακώνει την ένταση, τονίζοντας μάλιστα ότι αναμένει σαφή βήματα για τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα, στη συζήτησή τους τέθηκαν και άλλα θέματα που αφορούσαν την αναθέρμανση των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ, με τον Τούρκο πρόεδρο να θέτει ως βασικές προϋποθέσεις την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάσει της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου του 2016. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, επεσήμανε πως η ΕΕ θα πρέπει να σημειώσει πρόοδο σε ό,τι αφορά την Τελωνειακή Ένωση και την απελευθέρωση της βίζα.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην Αρμενία, για την οποία φέρεται να είπε πως “θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα