Αθώοι δήλωσαν δύο φίλοι του Τσαρνάεφ

default image

Δύο φίλοι του βομβιστή της Βοστόνης, δήλωσαν αθώοι στις κατηγορίες για αφαίρεση στοιχείων από τον κοιτώνα του Τσαρνάεφ.

Δύο φίλοι του ύποπτου που κατηγορείτο για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστόνης δήλωσαν την Τρίτη αθώοι στις κατηγορίες για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, συνωμοσίας και την αφαίρεση στοιχείων από τον κοιτώνα του Τζόχαρ Τσάρναεφ, τρεις ημέρες μετά την επίθεση.

Οι δύο φοιτητές, οι οποίοι κατάγονται από το Καζακστάν, κατηγορούνται από το ομοσπονδιακό δικαστήριο ότι αφαίρεσαν ένα σακίδιο που περιείχε πυροτεχνήματα και ένα φορητό υπολογιστή από το δωμάτιο του Τσαρνάεφ στο Πανεπιστήμιο Ντάρτμουθ της Μασαχουσέτης, τα οποία αναζητούσε το FBI.

Ο Τσαρνάεφ, 20 ετών, κατηγορείται ότι πυροδότησε δύο αυτοσχέδιες βόμβες κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, με αποτέλεσμα 3 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ακόμα 264 να τραυματιστούν. Ο 20χρονος κατηγορείται επίσης και για το θάνατο ενός υπαλλήλου ασφαλείας του πανεπιστημίου, από τον οποίο ο ίδιος και ο αδελφός του φέρεται να προσπάθησαν ανεπιτυχώς να του αφαιρέσουν το όπλο.

Ο Ντίας Καντίρμπαγιεφ και Αζαμάτ Ταζάγιακοφ, 19 ετών και οι δύο, κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον Τσαρνάεφ, τρεις ημέρες μετά την επίθεση, όταν το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του ίδιου και του μεγαλύτερου αδελφού του, Τάμερλαν.

Μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών τους, τα δύο αδέλφια πανικοβλήθηκαν και προσπάθησαν να ξεφύγουν, αλλά οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και κατά τη συμπλοκή ο Τάμερλαν σκοτώθηκε.

Οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες στους δύο νεαρούς για αφαίρεση στοιχείων από το δωμάτιο του Τσαρνάεφ, σε μια προσπάθεια να τον προστατεύσουν. Ο Καντίρμπαγιεφ και ο Ταζάγιακοφ είναι πιθανό, εάν καταδικαστούν, να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 25 χρόνια ή απέλαση από τις ΗΠΑ.

Οι δύο νεαροί βρίσκονται υπό κράτηση από την 1η Μαΐου, ενώ ένας τρίτος φίλος του Τσαρνάεφ ανακρίνεται για την υποβολή ψευδούς κατάθεσης κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Πήγη:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα