Aya Nakamura: Εισαγγελική έρευνα για τα σχόλια μίσους σε βάρος της

Διαβάζεται σε 1'
Aya Nakamura
Aya Nakamura AP Photo Francois Mori

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν οι ρατσιστικές επιθέσεις και τα σχόλια μίσους που δέχεται η Γαλλίδα τραγουδίστρια, Aya Nakamura.

Η είδηση ότι η Aya Nakamura -η δημοφιλέστερη γαλλόφωνη καλλιτέχνιδα παγκοσμίως- πιθανολογείται να τραγουδήσει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, πυροδότησε τους ακροδεξιούς στη Γαλλία να εξαπολύσουν μισανθρωπισμό, με ακραία σχόλια μίσους.

Αφορμή για τις ρατσιστικές αυτές επιθέσεις στάθηκε η καταγωγή της τραγουδίστριας, που είναι το Μάλι, χώρα της Αφρικής στην περιοχή Σαχέλ.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, η Ακροδεξιά απορρίπτει ένθερμα το σενάριο, κάτι που πυροδότησαν και οι πληροφορίες του γαλλικού περιοδικού L’Express, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος ο Μακρόν ζήτησε από την Nakamura να τραγουδήσει Εντίτ Πιαφ στην τελετή.

Το ακροδεξιό κύμα πολιτών στη Γαλλία -και όχι μόνο- ξεκίνησε έναν άνευ προηγουμένου ρατσιστικό πόλεμο σε βάρος της 28χρονης ερμηνεύτριας, ενώ η ανιψιά της Μαρίν Λεπεν και υποψήφια στις ευρωεκλογές με το ανταγωνιστικό προς την θεία της και ακόμα πιο ακροδεξιό κόμμα του Ερίκ Ζεμούρ, η Μαριόν Μαρεσάλ, ισχυρίστηκε ότι η Aya δεν μιλάει γαλλικά.

Στον απόηχο του ανήθικου αυτού “πολέμου”, παρενέβη η δικαιοσύνη, καθώς διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για δημοσιεύσεις ρατσιστικού χαρακτήρα σε βάρος της καλλιτέχνιδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα