Αυστηρό μήνυμα και από Αίγυπτο στην Τουρκία για την κυπριακή ΑΟΖ

Εργάτης στο τουρκικό σκάφος εξορύξεων 'Conquerer' που επιχειρεί στα ανοιχτά της Αττάλειας
Εργάτης στο τουρκικό σκάφος 'Conquerer' που πραγματοποιεί εξορύξεις στα ανοιχτά της Αττάλειας AP

Το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ προειδοποίησε για οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες που επηρεάζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας την αναγκαιότητα δέσμευσης στους κανόνες και τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου.

Η Αίγυπτος παρακολουθεί με ανησυχία τις συνεχιζόμενες εξελίξεις σχετικά με τις προθέσεις της Toυρκίας να προχωρήσει στην εξόρυξη αερίου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, και ζήτησε από την Άγκυρα να σεβαστεί τα δικαιώματα του νησιού και να απέχει από παράνομες δραστηριότητες.

Το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε για οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες που επηρεάζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας την αναγκαιότητα δέσμευσης στους κανόνες και τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου.

«Αυτή η προκλητική δράση της Τουρκίας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Διεθνές και το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέφερε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Πηγή: 

Sigmalive.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αίγυπτος, Τουρκία, Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μετά το Barbaros η Τουρκία στέλνει γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ

Το τουρκικό γεωτρύπανο φτάνει στην Κύπρο: Οι προβληματισμοί και οι κινήσεις Αθήνας-Λευκωσίας

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς Τουρκία για την ΑΟΖ

"Ράπισμα" Μογκερίνι στην Τουρκία: Σεβαστείτε την Κυπριακή ΑΟΖ - Η ΕΕ θα απαντήσει σε κάθε πρόκληση

SHARE:

24Media Network