Αυστραλία: Απαγορεύονται σταδιακά τα πλαστικά μιας χρήσης

Πλαστικά καλαμάκια
Πλαστικά καλαμάκια GLOMEX

Μία μετά την άλλη, οι πολιτείες της Αυστραλίας απαγορεύουν τα πλαστικά μίας χρήσης. Την ίδια ώρα, 170 χώρες παγκοσμίως έχουν δεσμευτεί να «μειώσουν σημαντικά» τη χρήση πλαστικού έως το 2030.

Στην πόλη της Αδελαΐδας τα πλαστικά καλαμάκια και μαχαιροπήρουνα είναι πλέον παρελθόν. Η πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας, όπου πρωτεύουσα είναι η Αδελαΐδα, έγινε η πρώτη πολιτεία της Αυστραλίας που επιβάλει αυτή την απαγόρευση.

Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες. Στη λίστα των απαγορεύσεων θα προστεθούν το επόμενο διάστημα τα ποτήρια, κύπελλα και πιάτα από πολυστυρένιο.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις έχουν ενθουσιαστεί. Οι καταναλωτές ζητούσαν αυτά τα μέτρα εδώ και καιρό και η αγορά παρέχει εναλλακτικές λυσεις, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία των εναλλακτικών προϊόντων. Πολλές επιχειρήσεις σπεύδουν να ασχοληθούν τους τελευταίους μήνες

Τα είδη που απαγορεύονται αντικαθίστανται από ανάλογα που κατασκευάζονται με ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης προωθείται η πολλαπλή χρήση ατομικών ειδών, όπως καλαμάκια και ποτήρια. Ήδη, οι πλαστικές σακούλες είναι απαγορευμένο είδος σχεδόν σε όλη την Αυστραλία.

Σύμφωνα με το euronews, 170 χώρες έχουν δεσμευτεί να «μειώσουν σημαντικά» τη χρήση πλαστικού έως το 2030.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αυστραλία
SHARE:

24Media Network