Αυστραλία: Δεκάδες χιλιάδες λίτρα θειικού οξέος μπορεί να έχουν διαρρεύσει από τον εκτροχιασμό τρένου

Αυστραλία: Δεκάδες χιλιάδες λίτρα θειικού οξέος μπορεί να έχουν διαρρεύσει από τον εκτροχιασμό τρένου

Οι αρχές δημιούργησαν μια περίμετρο ασφαλείας δύο χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο του ατυχήματος, που είναι σχετικά απόμερος και δύσκολος στην πρόσβαση λόγω των πλημμυρών που έχουν σημειωθεί στην περιοχή

Δεκάδες χιλιάδες λίτρα θειικού οξέος μπορεί να έχουν διαρρεύσει στο περιβάλλον από τον εκτροχιασμό ενός εμπορικού τρένου στη βόρεια Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Οι αρχές του Κουίνσλαντ επανεκτίμησαν στα 819.000 λίτρα –και όχι 200.000 λίτρα– την ποσότητα του οξέος που μετέφερε το τρένο το οποίο εκτροχιάστηκε στην Κυριακή κοντά στο Τζούλια Κρικ.

Τα μέσα ενημέρωσης προβάλλουν θεαματικές αεροφωτογραφίες από τον τόπο του δυστυχήματος εν μέσω πλημμυρών, που δείχνουν δεκάδες λευκά βαγόνια πεσμένα στο πλάι.

"Ένα από τα βαγόνια προφανώς έσπασε και είναι πιθανό ότι έως και 31.500 λίτρα οξέος διέρρευσαν", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

"Στο στάδιο αυτό, καμία άλλη διαρροή δεν έχει διαπιστωθεί στα υπόλοιπα βαγόνια".

Το θειικό οξύ, που είναι πολύ διαβρωτικό, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα.

Οι αρχές δημιούργησαν μια περίμετρο ασφαλείας δύο χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο του ατυχήματος, που είναι σχετικά απόμερος και δύσκολος στην πρόσβαση λόγω των πλημμυρών που έχουν σημειωθεί στην περιοχή.

Οι αιτίες του εκτροχιασμού παραμένουν άγνωστες.

Το τρένο, που ανήκει στην αυστραλιανή εταιρία σιδηροδρομικού φορτίου Aurizon, εκτελούσε το δρομολόγιο από το Τάουνσβιλ, στην ανατολική ακτή του Κουίνσλαντ, προς το Φοσφέιτ Χιλ στο εσωτερικό, σύμφωνα με την αυστραλιανή δημόσια ραδιοτηλεόραση. Δεν είναι γνωστός ποιος ήταν ο προορισμός του φορτίου.

SHARE:

24Media Network