Αυστραλία: Η αυτοκινητοβιομηχανία Holden θα απολύσει 500 άτομα

Αυστραλία: Η αυτοκινητοβιομηχανία Holden θα απολύσει 500 άτομα

Τουλάχιστον 500 άτομα αναμένεται να απολύσει η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors Holden. Αιτία οι μείωση των πωλήσεων των αυτοκινήτων της εταιρίας.

H γνωστή αυστραλιανή αυτοκινητοβιομηχανία General Motors Holden ανακοίνωσε ότι θα μειώσει κατά 500 άτομα τη δύναμη του προσωπικού της. Οι μαζικές απολύσεις αποδόθηκαν στη μείωση των πωλήσεων των αυτοκινήτων της εταιρείας και στη διατήρηση του αυστραλιανού δολαρίου σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που περιορίζει τις εξαγωγές της. Εκτιμάται πως 400 θέσεις εργασίας θα χαθούν στην Αδελαΐδα και άλλες 100 θέσεις στη Μελβούρνη.

Η Χόλντεν έκανε, επίσης, γνωστό ότι θα περιορίσει κατά 400 έως 335 την ημερήσια παραγωγή αυτοκινήτων της.

Σημειώνεται πως μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι οι κρατικές επιδοτήσεις που έλαβε η Χόλντεν από την αυστραλιανή ομοσπονδιακή κυβέρνηση την τελευταία δεκαετία, ανέρχονται σε 2,17 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αλλά φαίνεται πως ούτε η κρατική ενίσχυση δεν στάθηκε αρκετή για να αποσοβήσει τις μαζικές απολύσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα, ένα από τα διευθυντικά στελέχη της Holden, που επιβλέπει παράλληλα τις κυβερνητικές επιδοτήσεις υποστήριξε ότι τα χρήματα των φορολογουμένων «πιάνουν τόπο», αφού συμβάλλουν στην αύξηση του ετήσιου τζίρου της γενικότερης οικονομίας κατά δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Βεβαίως και έχουμε λάβει πολλά λεφτά, πρόσθεσε, αλλά παράλληλα είμαστε περήφανοι ότι κατασκευάζουμε αυτοκίνητα για την Αυστραλία και ξοδεύουμε πολλά χρήματα στη χώρα βοηθώντας την ανάπτυξη της οικονομίας της.


SHARE:

24Media Network