Αυστραλία: Πρώτος θάνατος εξαιτίας του κορονοϊού μετά από έναν μήνα

Αυστραλία: Πρώτος θάνατος εξαιτίας του κορονοϊού μετά από έναν μήνα
Γιατρός στην Αυστραλία AP

Η πολιτεία της Βικτόρια κατέγραψε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 για όγδοη συναπτή ημέρα.

Οι αρχές στη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία  της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη 24/6, ότι ένας άνδρας ηλικίας πάνω από 80 ετών πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας της Covid-19· πρόκειται για τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα έπειτα από έναν μήνα και πλέον, ενώ η Βικτόρια κατέγραψε επίσης διψήφιο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 για όγδοη συναπτή ημέρα.

Ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας στην πολιτεία Βικτόρια, ο Μπρετ Σάτον, διευκρίνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Μελβούρνη ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 20 νέες μολύνσεις — είχαν ανακοινωθεί 17 την Τρίτη και 16 τη Δευτέρα — και ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πλέον ανέρχεται σε σχεδόν 1.900 στην περιοχή ευθύνης του.

Η έξαρση των κρουσμάτων στη Βικτόρια πυροδοτεί την ανησυχία για το λεγόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας. 241 από τα κρούσματα μόλυνσης εκεί έχει επαληθευτεί ότι οφειλόταν σε μετάδοση στην κοινότητα (+8 από την Τρίτη).

Οι αρχές στη Βικτόρια, που έχει μετατραπεί στο επίκεντρο της πανδημίας στην Αυστραλία, προσπαθούν να φρενάρουν την εξάπλωση σε περίπου έξι συνοικίες στη Μελβούρνη.

Το Σαββατοκύριακο, παρέτειναν την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για άλλον έναν μήνα και επέβαλαν εκ νέου περιορισμούς στις συναθροίσεις.

Παρά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων στη Βικτόρια, οι αρχές στη γειτονική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας διαβεβαιώνουν πως δεν θα κλείσουν τα σύνορα. Ωστόσο, η επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης Γκλάντις Μπερετζίκλιαν προέτρεψε τους κατοίκους να αποφεύγουν τα ταξίδια στη γειτονική πολιτεία.

Μέχρι σήμερα, οι αρχές στην Αυστραλία πιστώνονται ότι απέτρεψαν τον κίνδυνο υψηλού αριθμού θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού, χάρη στα έγκαιρα μέτρα περιορισμού που έλαβαν. Καταγράφουν λίγες περισσότερες από 7.500 περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 103 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα