Αυστραλία: Καπνιστές μόνο με ειδική άδεια!

Αυστραλία: Καπνιστές μόνο με ειδική άδεια!

Τσιγάρο με το "σταγονόμετρο" προτείνει ένας Αυστραλός καθηγητής ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν μπορεί κάποιος να αγοράζει περισσότερα από πενήντα τσιγάρα την ημέρα

Οι καπνιστές θα πρέπει να υποχρεωθούν να έχουν άδεια όπου θα καταγράφεται ο αριθμός των τσιγάρων που μπορούν να καπνίσουν, σύμφωνα με άρθρο του Αυστραλού καθηγητή Σάϊμον Τσάπμαν από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS Medicine.

Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι οι καπνιστές δεν θα μπορούν να αγοράζουν πάνω από 50 τσιγάρα τη μέρα.

Προτείνει ακόμα πως πρέπει να υπάρχουν χρηματικά κίνητρα για να τους ενθαρρύνουν να παραδίδουν την κάρτα τους όταν σταματούν το τσιγάρο.

Διαφορετικά η άδειά τους θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Τα στοιχεία τα οποία θα συλλέγονται, με τη μέθοδο αυτή, θα βοηθούν στην αποστολή πληροφοριών για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία.

Εκπρόσωπος του οργανισμού κατά του καπνίσματος QUIT, είπε αναφορικά ότι ‘δεν πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα υποστήριζε'.

Εκείνο το οποίο επιβάλλεται να γίνει, υποστήριξε, είναι εκείνοι που πουλούν τσιγάρα να είναι υποχρεωμένοι να έχουν τη σχετική άδεια από την πολιτειακή κυβέρνηση και να απαγορευτεί το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους όπου σερβίρονται ποτά και φαγητά.

SHARE:

24Media Network