Το “Τελευταίο ταξίδι”: Ψιλοκυβίνη για ετοιμοθάνατους ασθενείς σε νοσοκομείο της Μελβούρνης

Το “Τελευταίο ταξίδι”: Ψιλοκυβίνη για ετοιμοθάνατους ασθενείς σε  νοσοκομείο της Μελβούρνης
Μανιτάρι ψιλοκυβίνης unsplash

Μία καινοτόμο ιδέα είχε ένα νοσοκομείο της Μελβούρνης. Αποφάσισε να δίνει ψιλοκυβίνη σε εθελοντές ασθενείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο προκειμένου να νιώσουν ηρεμία και γαλήνη πριν τον θάνατο.

Μία βαριά δόση ψιλοκυβίνης (φυσική ψυχοτρόπος ουσία που παράγεται κυρίως από είδη μανιταριών του γένους Psilocybe και η οποία έχει παρόμοιες ψυχοτρόπες ιδιότητες με το LSD) αποφάσισε να δίνει ένα νοσοκομείο της Μελβούρνης σε εθελοντές ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ζωής και που πάσχουν από κατάθλιψη ή άγχος. Η κίνηση αυτή γίνεται με σκοπό να νιώσει ο ασθενής μία αίσθηση ειρήνης πριν τον θάνατο.

Σε κάθε ασθενή που αποφασίσει να λάβει μία δόση της ουσίας αυτής προσφέρεται ψυχολογική υποστήριξη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την τετράωρη επίδραση του ναρκωτικού. Με την ελπίδα να δημιουργήσει μία “ουσιαστική θετική αλλαγή στη διάθεση των ασθενών αλλά και να δει διαφορετικά τις έννοιες της ζωής και του θανάτου”, η δοκιμαστική αυτή εμπειρία πρωτοανακοινώθηκε πέρυσι, ωστόσο τελικά δεν έγινε λόγω του κορονοϊού. Τώρα όμως, το δωμάτιο με όνομα “The Retreat” του εν λόγω νοσοκομείου, βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία γι’ αυτόν τον σκοπό.

Παρά το γεγονός ότι η ιδέα της χορήγησης της εν λόγω ουσίας σε μελλοθάνατους ασθενείς συνάντησε πολλά θετικά σχόλια αρχικά, το νοσοκομείο St Vincent Hospital της Μελβούρνης εξακολουθεί να είναι το μόνο μέρος που έχει τη δυνατότητα να το κάνει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα monsterchildren.com.

Μανιτάρι ψιλοκυβίνης unsplash

Σε χώρες που δεν έχουν τόσο αυστηρή νομοθεσία όσον αφορά τα ναρκωτικά, ενθαρρύνεται η χρήση ψυχοτρόπων ουσιών από κλινικές για τη θεραπεία άγχους και κατάθλιψης. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις ΗΠΑ πέρυσι, η ψιλοκυβίνη βρέθηκε να είναι τέσσερις φορές πιο αποτελεσματική κατά τη θεραπεία της σοβαρής κατάθλιψης από τα παραδοσιακά συνταγογραφούμενα αντικαταθλιπτικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα