Αυτοκτονία στο σπίτι του Σουηδού πρωθυπουργού

Αυτοκτονία στο σπίτι του Σουηδού πρωθυπουργού

Φρουρός της ασφάλειας της πρωθυπουργικής κατοικίας στη Σουηδία βρέθηκε νεκρός. Τι αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας

Άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό μέσα στην κατοικία του Σουηδού πρωθυπουργού στη Στοκχόλμη. Η αστυνομία της χώρας κάνει λόγο για αυτοκτονία ή δυστύχημα.

Ένας φρουρός της ασφάλειας αυτοκτόνησε σήμερα με όπλο μέσα στην κατοικία του πρωθυπουργού της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελντ, στο κέντρο της Στοκχόλμης, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Άφτονμπλαντετ.

Νωρίτερα σήμερα η σουηδική αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ένας άνδρας πέθανε μέσα στην κατοικία του Σουηδού πρωθυπουργού και ότι πρόκειται είτε για αυτοκτονία είτε για ατύχημα και ότι ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του είναι ασφαλείς.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Μάρκους Φρίμπεργκ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Ράινφελντ απουσίαζε εκείνη την ώρα από το σπίτι του και ότι ο ίδιος και η οικογένειά του είναι καλά.

Ο πρωθυπουργός "βρισκόταν μαζί με την σύνταξη" της εφημερίδας όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό, προσθέτει η Aftonbladet.

"Έχουμε έναν νεκρό", είχε περιοριστεί να δηλώσει το απόγευμα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας, η οποία είχε αρνηθεί να σχολιάσει περαιτέρω έως ότου ενημερωθεί η οικογένεια του ανθρώπου.

Ο άνδρας αυτός δεν ανήκε στην προσωπική φρουρά του πρωθυπουργού, είχε διευκρινίσει η εκπρόσωπος.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Σουηδίας επιβεβαίωσαν και αυτές στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο άνδρας αυτός δεν ανήκε στις τάξεις τους και ως εκ τούτου ούτε στην προσωπική φρουρά του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, ο νεκρός ήταν φρουρός της ασφάλειας στην πρωθυπουργική κατοικία.

Η σουηδική αστυνομία διευκρίνισε εξάλλου ότι δεν υπάρχουν υποψίες ότι ο θάνατός του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

"Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να μας κάνει να σκεφτούμε την εγκληματική ενέργεια, αλλά διεξάγουμε επιτόπου έρευνα με ειδικούς", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τόου Χαγκ, τον οποίο επικαλείται η Άφτονμπλαντετ.

Ο ίδιος είχε δηλώσει εξάλλου νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η έρευνα της αστυνομίας επικεντρώνεται στην υπόθεση της αυτοκτονίας ή του ατυχήματος.

SHARE: