Αυτοκτόνησε η Daisy Coleman: Ο βιασμός από συμμαθητή και το ντοκιμαντέρ του Netflix

Αυτοκτόνησε η Daisy Coleman: Ο βιασμός από συμμαθητή και το ντοκιμαντέρ του Netflix
Daisy Coleman Netflix

Την ιστορία της 23χρονης Daisy Coleman είχε καταγράψει το Netflix στο ντοκιμαντέρ "Audrie and Daisy". Είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση από συμμαθητή της σε ηλικία 14 ετών.

Η 23χρονη Daisy Coleman, η οποία είχε υποστεί σεξουαλική επίθεση στο παρελθόν και είχε μιλήσει για την εμπειρία της στο ντοκιμαντέρ του Netflix “Audrie and Daisy”, αυτοκτόνησε την Τρίτη (04/08).

Σύμφωνα με το CNN, τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε η μητέρα της, Melinda Moeller Coleman, μέσω Facebook. “Ήταν η καλύτερη μου φίλη και μια καταπληκτική κόρη. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτήν. Μακάρι να μπορούσα να έδιωχνα τον πόνο της”, έγραψε.

Ο θάνατος της Coleman έρχεται οκτώ χρόνια αφότου κατηγόρησε ένα συμμαθητή της στο γυμνάσιο για σεξουαλική επίθεση, όταν ήταν 14 ετών, στο Missouri. 

Ο μαθητής, Matthew Barnett, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση, ωστόσο, οι κατηγορίες αποσύρθηκαν δύο μήνες αργότερα, καθώς ο εισαγγελέας της κομητείας Nodaway δήλωσε ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία. Ο δικηγόρος του Barnett είπε ότι ο πελάτης του συνεργάστηκε με τις αρχές και υποστήριξε ότι το σεξ ήταν συναινετικό. Εν τέλει ο Barnett ομολόγησε την ενοχή του και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια επιτήρησης, ενώ η μητέρα της Coleman δήλωσε τότε πως η οικογένεια της είχε δεχτεί απειλές, αλλά και ότι την απέλυσαν από τη δουλειά της.

Η Coleman εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ του Netflix “Audrie and Daisy” το 2016, το οποίο επικεντρώθηκε στη σεξουαλική επίθεση, το επακόλουθο τραύμα της εμπειρίας και την παρενόχληση κατά της οικογένειά της. 

Το ντοκιμαντέρ ανέφερε, επίσης, την ιστορία της Audrie Pott, μιας 15χρονης που φέρεται να βιάστηκε σε ένα πάρτι και μερικές μέρες αργότερα αυτοκτόνησε. 

Το ντοκιμαντέρ κέρδισε ένα βραβείο Peabody ως “μια ειλικρινής και σπαρακτική ιστορία σεξουαλικής επίθεσης και των επιπτώσεων που μπορεί να έχει στις νέες ζωές”. 

Η SafeBAE, μια οργάνωση που ιδρύθηκε από την Coleman με αποστολή τον τερματισμό των σεξουαλικών επιθέσεων μεταξύ των μαθητών, δήλωσε ότι σοκαρισμένη και λυπημένηαπό την απώλεια. 

“Όπως γνωρίζουν όλοι οι υποστηρικτές μας, η Daisy αγωνίστηκε εδώ και πολλά χρόνια για να ξεπεράσει την επίθεσή της και να αποτρέψει τη μελλοντική σεξουαλική βία μεταξύ των εφήβων. Ήταν η αδερφή μας σε αυτό το έργο και μεγάλο μέρος της κινητήριας δύναμης πίσω από αυτό”, έγραψε η οργάνωση στο Twitter. “Είχε πολλούς δαίμονες, τους αντιμετώπιζε και τους ξεπερνούσε όλους, αλλά όπως γνωρίζετε η θεραπεία δεν είναι εύκολη. Πάλεψε όσο περισσότερο μπορούσε”, πρόσθεσε η οργάνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα