Black Friday: Απεργούν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι στην Amazon σε 30 χώρες

Black Friday: Απεργούν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι στην Amazon σε 30 χώρες
Amazon AP Photo/Robert Bumsted

Την ημέρα της Black Friday επέλεξαν οι εργαζόμενοι της Amazon για να διοργανώσουν την πρώτη τους διεθνή απεργία σε περισσότερες τριάντα χώρες. Ζητούν καλύτερους μισθούς.

Εργαζόμενοι σε εγκαταστάσεις της Amazon σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, αναμένεται να απεργήσουν τη σημερινή Black Friday, μία από τις ημέρες της χρονιάς με τη μεγαλύτερη εμπορική κίνηση, ζητώντας καλύτερους μισθούς.

Μια παγκόσμια έκκληση για απεργιακές κινητοποιήσεις τη μέρα της Black Friday διατυπώθηκε από την πρωτοβουλία Make Amazon Pay (Κάντε την Amazon να πληρώσει), η οποία έχει ανακοινώσει σχεδιαζόμενες απεργίες σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το γερμανικό συνδικάτο Verdi ανακοίνωσε πως απεργίες σχεδιάζονται σε 10 κέντρα εκτέλεσης παραγγελιών της Amazon στη Γερμανία.

Το εργατικό συνδικάτο ζητάει από την εταιρεία να αναγνωρίσει συμφωνίες συλλογικής διαπραγμάτευσης για τον τομέα λιανικής και ταχυδρομικών παραγγελιών και απηύθυνε έκκληση για περαιτέρω συλλογική συμφωνία για καλές και υγιεινές συνθήκες εργασίας.

Εκπρόσωπος της Amazon στη Γερμανία δεν προέβη σε άμεσο σχολιασμό των αιτημάτων, όταν επικοινώνησε μαζί του το Reuters.

«Είναι η πρώτη φορά που η Amazon έχει μια διεθνή ημέρα απεργίας», λέει η Μόνικα Ντι Σιλβέστρ, η εκπρόσωπος των εργαζομένων της Amazon στο συνδικάτο Verdi.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή μια μεγάλη παγκόσμια εταιρεία, όπως η Amazon, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα