ΗΠΑ: Η Amazon ετοιμάζεται να απολύσει 10.000 εργαζομένους

ΗΠΑ: Η Amazon ετοιμάζεται να απολύσει 10.000 εργαζομένους
Τζεφ Μπέζος AP

Σε απολύσεις 10000 εργαζόμενων που αντιστοιχούν όμως μόνο στο 1% του μισθολογικού κόστους προσανατολίζεται η Amazon του Τζεφ Μπέζος.

Η Amazon ετοιμάζεται να απολύσει περίπου 10.000 εργαζομένους της, σύμφωνα με τους New York Times. Αν επιβεβαιωθεί αυτό, η διαδικτυακή πλατφόρμα πωλήσεων θα γίνει ο τελευταίος αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας που θα απαντήσει στην οικονομική κρίση με περικοπή μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας.

Ο αριθμός των απολύσεων που σχεδιάζει η Amazon αντιπροσωπεύει λίγο λιγότερο από το 1% του μισθολογικού κόστους του ομίλου, ο οποίος είχε 1,6 εκατομμύριο εργαζόμενους παγκοσμίως στο τέλος του 2021.

Ένας σημαντικό μέρος του προσωπικού του κολοσσού αυτού αποτελείται από εποχικούς εργαζόμενους, που προσλαμβάνονται σε περιόδους αυξημένης δραστηριότητας, ιδίως την περίοδο των διακοπών στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τους NYT, οι περικοπές αυτές αφορούν θέσεις εργασίας στο τμήμα Amazon Devices (ηλεκτρονικές συσκευές εξοπλισμένες με φωνητικό βοηθό Alexa ή αναγνώστες Kindle), στο τμήμα λιανικών πωλήσεων καθώς και στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Ωστόσο, η κατανομή ανά χώρα δεν προσδιορίζεται.

Η αμερικανική εφημερίδα διευκρινίζει επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των απολύσεων είναι πιθανό να αλλάξει. Εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι το μεγαλύτερο σχέδιο απολύσεων στην ιστορία της εταιρείας.

H εταιρεία είχε ήδη ανακοινώσει πάγωμα προσλήψεων στα γραφεία της πριν από δύο εβδομάδες.

Την περασμένη Τετάρτη, η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε την περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας που πλήττει περίπου το 13% του εργατικού της δυναμικού.

Δύο εταιρείες της Silicon Valley, η εξειδικευμένη στις υπηρεσίες πληρωμών Stripe και η πλατφόρμα κρατήσεων αυτοκινήτων με οδηγό σοφέρ, Lyft, ανακοίνωσαν επίσης πρόσφατα απολύσεις σε μεγάλη κλίμακα.

Το Twitter, που πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον ‘Ιλον Μασκ, απέλυσε περίπου τους μισούς από τους 7.500 υπαλλήλους του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα