Συντριβή αεροσκάφους της Ethiopian Airlines: Η Boeing "παγώνει" την παρουσίαση του 777X μετά το δυστύχημα στην Αιθιοπία

Αεροσκάφος Boeing 737 MAX 7 σε παρουσίαση στο Seattle, τον Μάρτιο του 2018
Αεροσκάφος Boeing 737 MAX 7 σε παρουσίαση στο Seattle, τον Μάρτιο του 2018 AP

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα πως δεν προτίθεται να εκδώσει ακόμη οδηγίες για τα μοντέλα της 737 ΜΑΧ 8 έως ότου περαιωθούν οι έρευνες συντριβής του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines - Καθήλωσαν τον συγκεκριμένο τύπο Κίνα και Αιθιοπία.

Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε σήμερα πως οι έρευνες για την συντριβή του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχει λόγος για να εκδώσει οδηγίες προς τους αερομεταφορείς που διαθέτουν τον τύπο 737 MAX 8, βάσει των πληροφοριών που διαθέτει έως τώρα.

«Η ασφάλεια αποτελεί την υπ’αριθμ. ένα προτεραιότητά μας και λαμβάνουμε κάθε μέριμνα για να κατανοήσουμε όλες τις πτυχές του δυστυχήματος, συνεργαζόμενοι στενά με τις ενδιαφερόμενες ομάδες και όλες τις αρχές ασφαλείας που εμπλέκονται», πρόσθεσε εκπρόσωπος της Boeing, σε δηλώσεις του που εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο Reuters.

ADVERTISING

Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις οι κινεζικές αεροπορικές αρχές καθήλωσαν σήμερα περίπου 100 Boeing Co 737 MAX 8, που αντιστοιχούν σε πάνω από το ένα τέταρτο των αεροσκαφών αυτού του τύπου που χρησιμοποιούνται σε όλον τον κόσμο.

"Παγώνει" η παρουσίαση του 777X

Παράλληλα, η εταιρεία αποφάσισε να αναβάλει επ' αόριστον την προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα, τελετή παρουσίασης του νέου αεροσκάφους 777X, γεγονός που δείχνει πως εν μέσω αρνητικού κλίματος, η εταιρεία δεν μπορεί να κάνει μια τέτοια φιέστα.

Η τελετή παρουσίασης θα έδινε έμφαση στο 777X ως το μεγαλύτερο και πιο ικανό δικινητήριο αεροσκάφος του κόσμου. Το 777Χ βασίζεται στην επιτυχία των αεροσκαφων της σειράς 777 και 787, και αναμένεται να αρχίσει τις εμπορικές πτήσεις το 2020. Κάθε 777Χ θα κοστίζει περίπου 360 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ethiopian Airlines, Boeing
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συντριβή αεροσκάφους της Ethiopian Airlines: Αιθιοπία και Κίνα καθηλώνουν στο έδαφος όλα τα Boeing 737

Συντριβή Boeing στην Αιθιοπία: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Ethiopian Airlines

Συντριβή Boeing: Οι "διαβολικές" ομοιότητες δύο αεροπορικών τραγωδιών σε 5 μήνες με 346 νεκρούς

SHARE:

24Media Network