“Breaking bad” στη Μιανμάρ: Κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα ναρκωτικών

“Breaking bad” στη Μιανμάρ: Κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα ναρκωτικών
Κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη - Φωτογραφία αρχείου AP

Οι αρχές της Μιανμάρ κατάσχεσαν 200 εκατ. δισκία μεθαμφεταμίνης, περισσότερα από 500 κιλά κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (crystal meth) και 35 τόνους χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή τους.

Στη μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ασία προχώρησαν μετά από τρίμηνη αστυνομική επιχείρηση οι αρχές της Μιανμάρ.

Κατά την επιχείρηση, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν σε σχετική συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, συνελήφθησαν 33 άτομα και κατασχέθηκαν 200 εκατομμύρια δισκία μεθαμφεταμίνης (meth), περισσότερα από 500 κιλά κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (crystal meth) καθώς και 35 τόνοι και 163 χιλιάδες λίτρα χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή τους. Κατασχέθηκαν επιπλέον 3.750 λίτρα υγρής μεθυλφαιντανύλης, η οποία χρησιμοποιείται για την παρασχευή ισχυρών συνθετικών οπιοειδών όπως η φαιντανύλη.

Όπως μεταδίδει το CNN, η έρευνα των αρχών επικεντρώθηκε στο χωριό Lwe Kham της βορειοανατολικής επαρχίας Σαν της Μιανμάρ, σε συνεργασία με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC). Πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που οι αρχές ανακάλυψαν τόσο μεγάλη ποσότητα φαιντανύλης στη νοτιοανατολική Ασία.

Ο περιφερειακός συντονιστής του UNODC Τζέρεμι Ντάγκλας δήλωσε ότι η ποσότητα της μεθυλφαιντανύλης που κατασχέθηκε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή μιας παρτίδας συνθετικών οπιοειδών αρκετά μεγάλη ώστε να αντικαταστήσει την παραγωγή ηρωίνης της περιοχής για ένα χρόνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα