Brexit: Οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ ενέκριναν την εμπορική συμφωνία

Brexit: Οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ ενέκριναν την εμπορική συμφωνία
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ ενέκριναν την εμπορική συμφωνία για τις σχέσεις Βρετανίας-ΕΕ μετά το Brexit AP

Η έγκριση αυτή ήταν μια τυπική διαδικασία μετά τη συμφωνία της 24ης Δεκεμβρίου μεταξύ του Λονδίνου και της ΕΕ.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις των 27 ενέκριναν την εμπορική συμφωνία στην οποία κατέληξαν Βρυξέλλες και Λονδίνο για την μετά Brexit εποχή, ανοίγοντας το δρόμο για την προσωρινή της εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου, γνωστοποίησε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Είμαι ικανοποιημένος που και τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ την ενέκριναν. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, καταφέραμε να αποτρέψουμε μια χαοτική αλλαγή του έτους», ανέφερε με tweet του ο Μάας, του οποίου η χώρα ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ένωσης.

Η έγκριση αυτή ήταν μια τυπική διαδικασία μετά τη συμφωνία της 24ης Δεκεμβρίου μεταξύ του Λονδίνου και της ΕΕ. Ήταν απαραίτητη για την προσωρινή εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας από το ερχόμενο έτος, προτού επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έως τα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λίγο νωρίτερα, μια εκπρόσωπος της Κομισιόν ανακοίνωσε πως η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα την υπογράψουν αύριο το πρωί. Η συμφωνία αναμένεται επίσης ότι θα υπογραφεί στο Λονδίνο από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα