Brexit: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν-Τζόνσον την Τετάρτη

Brexit: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν-Τζόνσον την Τετάρτη
P Photo/Kirsty Wigglesworth

Η πρόεδρος της Κομισιόν γνωστοποίησε τη συνάντησή της με τον Βρετανό πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες.

Συνάντηση με τον Μπόρις Τζόνσον θα έχει την Τετάρτη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ώστε να δώσουν συνέχεια στις σκληρές διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε μέσω ανάρτησήσης της ότι θα συναντήσει τον Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας το απόγευμα της Τετάρτης στις Βρυξέλλες. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε: “Ανυπομονώ να βρεθώ με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις για τη μελλοντική εταιρική σχέση των δύο πλευρών “.

Να σημειωθεί πως, προηγούμενη ανακοίνωση των δύο πλευρών έκανε λόγο για “ναυάγιο”, τονίζοντας ότι η επισφράγιση μιας νέας εμπορικής συμφωνίας δεν ήταν δυνατή τη δεδομένη στιγμή “λόγω διαφορών σε κρίσιμα θέματα”.

Αυτό, ωστόσο, που έχει αλλάξει έκτοτε και αξίζει να φανεί σε τι βαθμό θα επηρεάσει τις νέες τους συνομιλίες είναι η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Μεγάλη Βρετανία για το Πρωτόκολλο της Ιρλανδίας.

Αυτό ανακοινώθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης, με τη Βρετανία να γνωστοποιεί ότι θα αποσύρει από το νομοσχέδιο τις ρυθμίσεις που παραβιάζουν την συμφωνία αποχώρησης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα