Brexit: “Στο συρτάρι” το νομοσχέδιο αποχώρησης

Brexit: “Στο συρτάρι” το νομοσχέδιο αποχώρησης
Brexit AP

"Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, που επρόκειτο να δημοσιοποιηθεί, θα μείνει προς το παρόν στο συρτάρι και το θέμα αναμένεται να διαχειριστεί ο επόμενος πρωθυπουργός, που θα διαδεχτεί την Τερέζα Μέι", δήλωσε εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι.

Η ανακοίνωση της παραίτησης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στις 7 Ιουνίου άλλαξε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, που τώρα θα χρησιμοποιήσει τις τελευταίες μέρες της πρωθυπουργίας της για να προωθήσει την ατζέντα της για εσωτερικά ζητήματα και θα εγκαταλείψει τα σχέδια που είχε ανακοινώσει για την προώθηση στο κοινοβούλιο του νομοσχεδίου της Συμφωνίας Αποχώρησης, την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

«Νομίζω πως τώρα πρέπει να εξετάσουμε το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε διαφορετική θέση», δήλωσε εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι. Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, που επίσης επρόκειτο να δημοσιοποιηθεί, θα μείνει προς το παρόν στο συρτάρι και το θέμα αναμένεται να διαχειριστεί ο επόμενος πρωθυπουργός, που θα διαδεχτεί την Τερέζα Μέι, με πιθανότερο ενδεχόμενο να αποσύρει τα σημεία εκείνα που προκάλεσαν τις μεγαλύτερες αντιδράσεις και αφορούσαν τη δυνατότητα πραγματοποίησης δημοψηφίσματος και την τελωνειακή ένωση, ή να ανασυντάξει το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η Μέι θα αξιοποιήσει τις επόμενες λίγες μέρες της στην πρωθυπουργία για να προωθήσει νομοσχέδια τα οποία θεωρεί σημαντικά σε ό,τι αφορά τα εσωτερικά θέματα που απασχολούν τη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα