British Airways: Σχεδίαζε τις μαζικές απολύσεις πριν από την πανδημία

British Airways: Σχεδίαζε τις μαζικές απολύσεις πριν από την πανδημία
British Airways AP

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι μαζικές απολύσεις του βρετανικού αερομεταφορέα παρά το γεγονός ότι συμμετέχει στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης.

Η British Airways στην αρχή της πανδημίας αποφάσισε να απολύσει 12.000 εργαζόμενους συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων πληρωμάτων καμπίνας. 

Ορισμένοι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί τον Covid-19 ως δικαιολογία για να θέσει σε εφαρμογή σχέδιο που προυπήρχε, για την απόλυση των παλαιότερων και πιο έμπειρων πληρωμάτων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για νεότερους ηλικιακά εργαζόμενους με χαμηλότερους μισθούς.


Μιλώντας στο Κοινοβούλιο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών, Χιου Μέριμαν κατηγόρησε τη διοίκηση της British Airways για τις ενέργειές της.

”Η British Airways επιδιώκει να απολύσει σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της, ενώ συμμετέχει στο κρατικό πρόγραμμα ενισχύσεων για την διατήρηση θέσεων εργασίας για περισσότερους από τους μισούς υπαλλήλους της. Ταυτόχρονα σχεδιάζει να επενδύσει ένα δισεκατομμύριο λίρες σε μια νέα αεροπορική εταιρεία. Οι εταιρείες δεν μπορούν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο και να αρπάζουν την ίδια ώρα τα χρήματα του φορολογούμενου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα