Χάμοντ: Δεν θα χρειαστεί έκτακτος προϋπολογισμός λόγω Brexit

LONDON, ENGLAND - JANUARY 22:  Defence Secretary Philip Hammond speaks to the media on Whitehall on January 22, 2013 in London, England. The government has announced a third round of redundancies of Army personnel. Up to 5,300 Ministry of Defence staff will lose their jobs as Army numbers are reduced from 102,000 to 82,000 by 2017.  (Photo by Oli Scarff/Getty Images)
LONDON, ENGLAND - JANUARY 22: Defence Secretary Philip Hammond speaks to the media on Whitehall on January 22, 2013 in London, England. The government has announced a third round of redundancies of Army personnel. Up to 5,300 Ministry of Defence staff will lose their jobs as Army numbers are reduced from 102,000 to 82,000 by 2017. (Photo by Oli Scarff/Getty Images) GETTY IMAGES

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, για την αξιοπιστία της Βρετανίας και το νέο μέλλον της χώρας, που σχεδιάζει η Μέι

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, δηλώνει ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί έκτακτο προϋπολογισμό, και ότι το υπουργείο θα παρακολουθεί την κατάσταση της οικονομίας το καλοκαίρι, πριν ανακοινωθούν οι οικονομικοί στόχοι το φθινόπωρο.

Ο Χάμοντ μετακινήθηκε από το υπουργείο των Εξωτερικών στο υπουργείο των Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση υπό την Τερέζα Μέι.

“Πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά. Η πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσουμε σε ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό το φθινόπωρο, όπως γίνεται συνήθως, ενώ θα παρακολουθούμε την κατάσταση της οικονομίας το καλοκαίρι”, δήλωσε ο Χάμοντ στο Sky News.

Παράλληλα συμπλήρωσε: “Θα δω τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας και θα εξετάσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε”.

Ο Βρετανός υπουργός των Οικονομικών τόνισε στο ITV ότι δεν θα χρειαστούν έξι χρόνια για μία συμφωνία για το Brexit, τονίζοντας ότι δεν απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες διαβεβαίωσης των διεθνών αγορών ότι θα γίνουν όλα τα βήματα που είναι αναγκαία.

Ο Χάμοντ τόνισε ακόμη ότι η αξιοπιστία θα αποκατασταθεί σταδιακά, ενώ οι Βρετανοί θα καταλάβουν σύντομα το νέο μέλλον, το οποίο σχεδιάζει η κυβέρνηση Μέι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεγάλη Βρετανία, Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βρετανία: H Τερέζα Μέι ζήτησε χρόνο για να ενεργοποιήσει το Brexit

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών

SHARE:

24Media Network