“Χαμπέμους σχέδιο” για το κλίμα. Στο Μπουρζέ ο Ολάντ για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

default image

Έτοιμο το σχέδιο της διάσκεψης κορυφής για το κλίμα. Ανακοινώνεται το μεσημέρι του Σαββάτου, παρουσία του προέδρου της Γαλλία Φρανσουά Ολάντ

Οι διαπραγματευτές στη διεθνή διάσκεψη κορυφής για το κλίμα (COP21), που διεξάγεται στο Παρίσι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, κατέληξαν σ’ ένα σχέδιο συμφωνίας, το οποίο θα παρουσιαστεί στους υπουργούς στις 12:30 ώρα Ελλάδας, δήλωσε σήμερα γαλλική κυβερνητική πηγή.

“Υπάρχει ένα σχέδιο συμφωνίας”, δήλωσε η πηγή. “Μεταφράζεται. Για να μετατραπεί σε συμφωνία, θα πρέπει να υιοθετηθεί”.

Στο Μπουρζέ ο Ολάντ

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πρόκειται να μεταβεί αργά σήμερα το πρωί στο Μπουρζέ για την παρουσίαση του τελικού σχεδίου συμφωνίας στους αντιπροσώπους των 195 χωρών που μετέχουν στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, έγινε γνωστό από το προεδρικό μέγαρο.

“Έπειτα απ’ αυτή την τελευταία νύκτα διαπραγματεύσεων, ο πρόεδρος πρόκειται να μεταβεί αργά το πρωί στο Μπουρζέ όπου ενδέχεται να παρέμβει ενώπιον της ολομέλειας των μερών στην οποία θα παρουσιαστεί η συμφωνία”, προστέθηκε από την ίδια πηγή.

Ένα σχέδιο συμφωνίας οριστικοποιήθηκε στη διάρκεια της περασμένης νύκτας και θα παρουσιασθεί σήμερα στις 11:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) στο Παρίσι στους αντιπροσώπους των 195 χωρών της διάσκεψης του ΟΗΕ (COP21), έγινε γνωστό από τη γαλλική προεδρία της COP21.

Οι αντιπρόσωποι συνεδριάζουν από τις 30 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο του Μπουρζέ (βορειοανατολικό παρισινό προάστιο) με στόχο να καταλήξουν σε μια παγκόσμια συμφωνία για να περιοριστεί η απορρύθμιση του κλίματος που έχει καταστροφικές συνέπειες.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα