Charlie Hebdo: Ισλαμικό πανεπιστήμιο προειδοποιεί ότι τα νέα σκίτσα του προφήτη “θα αναζωπυρώσουν το μίσος”

default image

Το ισλαμικό πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ προειδοποιεί ότι τα νέα σκίτσα του προφήτη "θα αναζωπυρώσουν το μίσος"

Το πανεπιστήμιο του Αλ- Αζχάρ της Αιγύπτου που αντιπροσωπεύει την ύπατη θεσμική αρχή του σουνιτικού Ισλάμ ανακοίνωσε ότι η δημοσίευση των νέων σκίτσων στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo τα οποία απεικονίζουν τον Προφήτη Μωάμεθ “θα αναζωπυρώσουν το μίσος”.

Η δημοσίευση αυτών των σχεδίων θα “ξυπνήσει το μίσος (…). Αυτό δεν εξυπηρετεί την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και δυσχεραίνει την ένταξη και ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στις ευρωπαϊκές και δυτικές κοινωνίες”, αναφέρει η ανακοίνωση του Αλ- Αζχάρ.

“Αυτή είναι μια πραγματική πρόκληση για τα αισθήματα των μουσουλμάνων” δήλωσε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας εκπρόσωπος του Αλ Αζχάρ ο Αμπάς Σομάν. Το Αλ Αζχάρ αν και αναφέρει ότι “καταδικάζει τη βία και απορρίπτει την τρομοκρατία”, πιστεύει επίσης ότι η “πρόκληση δεν εξυπηρετεί τα κοινά συμφέροντα των λαών”.

Νωρίτερα, ένα ακόμη σουνιτικό θρησκευτικό ίδρυμα το Νταρ αλ-Ίφτα το σώμα που εκπροσωπεί το Ισλάμ στις αιγυπτιακές αρχές, “προειδοποίησε” ότι η νέα δημοσίευση των σκίτσων θεωρείται ως “αδικαιολόγητη πρόκληση για τα αισθήματα των 1,5 δισεκατομμυρίου Μουσουλμάνων σε ολόκληρο τον κόσμο”.

“Το θέμα αυτό θα οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μίσους κατά της Γαλλίας και των δυτικών κοινωνιών και αυτό το περιοδικό δεν χρησιμοποιεί τη συνύπαρξη του πολιτιστικού διαλόγου που επιδιώκουν οι Μουσουλμάνοι” αναφέρει το σουνιτικό ίδρυμα. Το Νταρ αλ-Ίφτα πάντως κάλεσε όλους τους Μουσουλμάνους να μην συμμετέχουν σε πράξεις βίας σεβόμενοι την ελευθερία της γνώμης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα