Χιλιάδες ''Αγανακτισμένοι'' Ισπανοί κατά των μέτρων λιτότητας

Χιλιάδες ''Αγανακτισμένοι'' Ισπανοί κατά των μέτρων λιτότητας

Μεγάλη διαδήλωση κατά των μέτρων της κυβέρνησης οργανώθηκε έξω από το κοινοβούλιο στη Μαδρίτη, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων (Pics+Vids)

Ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κινήματος των "Αγανακτισμένων" και συγκεντρώθηκαν γύρω από το κτίριο της Βουλής στη Μαδρίτη, καταγγέλλοντας τις περικοπές που προτείνει η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

"Παραιτηθείτε" και "Δημοκρατία" έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως "Αυτοί δεν μας εκπροσωπούν".

ADVERTISING

Το κτίριο του κοινοβουλίου ήταν περικυκλωμένο από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

"Έρχομαι σε όλες τις διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων από τις 7 Απριλίου 2011", δήλωσε μια 40χρονη, η Νουρία Καμάτσο, πρώην υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρείας, άνεργη εδώ και τρεις μήνες.

"Από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση αυτή, πριν από μερικούς μήνες, δεν βλέπουμε παρά μόνο περικοπές, στην υγεία, στην εκπαίδευση", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι τα δίδακτρα του γιου της, ο οποίος σπουδάζει φιλοσοφία, διπλασιάστηκαν φέτος, από τα 600-700 ευρώ στα 1400.

"Οι γονείς μου, που είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, πρέπει πλέον να πληρώνουν για τα φάρμακά τους. Πρέπει να κατεβαίνουμε στους δρόμους κάθε μέρα. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει πίσω", τόνισε.

Την ώρα που η ανεργία στη χώρα αυξάνεται διαρκώς --βρίσκεται στο 24,63% του ενεργού πληθυσμού-- εντείνεται και η κοινωνική οργή για τα κυβερνητικά μέτρα, όπως για την αύξηση του ΦΠΑ που πλήττει ευθέως την αγοραστική δύναμη όλων των Ισπανών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οικονομική Κρίση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Ραχόι παίρνει μέτρα και κυκλοφορεί με πούρο στη Νέα Υόρκη

Τα σκληρά μέτρα 40 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Ραχόι

Μαδρίτη: Ιδιοκτήτης μπαρ προστατεύει διαδηλωτές

SHARE:

24Media Network