Χιλιάδες αμερικανικές ιστοσελίδες μπλοκάρουν το Κογκρέσο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον 'πατριωτικό νόμο' Μπους

Χιλιάδες αμερικανικές ιστοσελίδες μπλοκάρουν το Κογκρέσο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον 'πατριωτικό νόμο' Μπους

Ο Patriot Act έδινε στις μυστικές υπηρεσίες το ελεύθερο να παρακολουθούν τα τελευταία 14 χρόνια τις τηλεφωνικές συνομιλίες Αμερικανών πολιτών με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Η κυβέρνηση Μπους πίσω στο 2001, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, έδρασε μεθοδικά και κατάφερε υπό την πίεση και το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας να περάσει νομοσχέδια και να βάλει σε λειτουργία νόμους που πραγματικά καταπατούσαν κάθε μορφή ιδιωτικότητας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής των Αμερικανών Πολιτών. Η κορυφή του παγόβουνο ήταν φυσικά το περίφημο "Patriot Act" έδινε τη δυνατότητα σε άνδρες των μυστικών υπηρεσιών να έχουν πρόσβαση σε τηλεφωνικές γραμμές και διαδικτυακές επικοινωνίες Αμερικανών πολιτών με το πρόσχημα πως αυτό ήταν απαραίτητο για να αναχαιτιστεί οποιαδήποτε νέα τρομοκρατική επίθεση πριν καν εξελιχθεί.

Σήμερα, φαίνεται πως το Κογκρέσο βρίσκεται κοντά στην κατάργηση αυτής της νομοθεσίας, έπειτα από έντονες αντιδράσεις πολιτών και ιστοσελίδων. Μάλιστα περισσότερες από 15,000 ιστοσελίδες στην Αμερική κωδικοποίησαν ένα πρόγραμμα με το οποίο απέτρεπαν την πρόσβαση στη σελίδας τους σε οποιοδήποτε υπολογιστή από το Κογκρέσο προσπαθούσε να πάρει πληροφορίες. Τα μέλη του Κογκρέσου που θα προσπαθούσαν να εισβάλουν σε κάποια ιστοσελίδα, μεταφέρονται πια αυτόματα στη σελίδα BlackOutCongress.org, στην οποία ένα μήνυμα προειδοποιούσε: "Σας μπλοκάρουμε μέχρι να λήξετε τη μαζική παρακολούθηση δια νόμου".

"Διενεργήσατε μαζική παρακολούθηση σε όλους παράνομα και τώρα προσπαθείτε να περάσετε ένα τέτοιο πρόγραμμα με νόμο" συνεχίζει το μήνυμα στη σελίδα. "Η πραγματική απάντηση είναι να τελειώσετε όλες τις παρακολουθήσεις από τις αρχές". Η άδεια των μυστικών υπηρεσιών λήγει την Δευτέρα και η Γερουσία θα έπρεπε να την ανανεώσει μέχρι την Κυριακή, αν θέλει να εξασφαλίσει στην υπηρεσία τη νόμιμη συλλογή πληροφοριών από εκατομμύρια τηλεφωνικές συνομιλίες.

Ο Γερουσιαστής Ραντ Πολ, που είναι υποψήφιος και για το προεδρικό χρίσμα των ρεπουμπλικάνων τόνισε πάντως πως θα κάνει τα πάντα ώστε να πιέσει για την παύση του προγράμματος. "Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω συζήτηση για το πως θα καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία χωρίς να παραχωρούμε μέρος της ελευθερίας".

Πηγή: NBC

SHARE: